Üniversitemiz Paydaşlığında “SİRCON 2024 İpek Yolu ve Ötesi Kongresi” Düzenleniyor!

Paydaşları arasında Üniversitemizin de bulunduğu “SİRCON 2024 İpek Yolu ve Ötesi Kongresi”nin 3’üncüsü, Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde düzenleniyor.

23 Mayıs Perşembe günü gerçekleşen açılış töreniyle başlayan sempozyuma Özbekistan başta olmak üzere Türk dünyasından da pek çok üniversite ve bilim insanı katılıyor.

Kongre ile; İpek Yolu’nun, Türk coğrafyasını ekonomik, sosyal, siyasi ve kültürel olarak gelişmiş uluslar seviyesine taşıyacak her türlü uzlaşı, iş birliği ve stratejide kilit bir rol üstleneceği öngörüsünden hareketle, uluslararası ölçekte farklı disiplinlerden çok sayıda bilim insanı ve araştırmacıyı ortak bir platformda bir araya getirerek, İpek Yolu eksenindeki ekonomik, sosyal, kültürel ve tarihsel içerikli birçok meseleye yönelik önemli bir araştırma ve tartışma zemin hazırlanması amaçlanıyor.

İngilizce, Türkçe ve Özbekçe dillerindeki tüm özgün bilimsel çalışmalara açık olan kongrede, üniversiteler arası iş birliğinin öneminden hareketle Türk dünyasının geleceği üzerine de değerlendirmeler yapılıyor.

Kongre, bugün de devam edecek olan oturumların ardından sona erecek.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 24 مايو 2024

Öğrencilerimize Yönelik TÜBİTAK 2209-A Proje Eğitimi Verildi
Proje ve bilimsel yayın sayısında sürdürülebilir bir artış hedefleyen Üniversitemizde, öğrencilerimize yönelik “Hayallerinizi Gerçeğe Dönüştürün” sloganıyla TÜBİTAK 2209-A Proje Eğitimi verildi.