​Üniversitemiz TUAM Seralarında Kışlık Sebze Üretimi Devam Ediyor

“Katma değeri Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, bölgenin tarımsal kalkınmasına öncülük etmeye devam ediyor.

Üniversitemiz TUAM Seralarında Kışlık Sebze Üretimi Devam Ediyor

“Katma değeri Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, bölgenin tarımsal kalkınmasına öncülük etmeye devam ediyor.

Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) bünyesinde ilk olarak kokteyl domates ve kıl biber üreten Üniversitemiz, kışlık sebzelerden kıvırcık marul ve brokoli üretimine de başladı.

Özellikle yerel çiftçilere örnek teşkil etmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında seraların içine kurulan ahtapot tipi sobalar ile maliyet hesaplanması yapılacak.


Bilimsel çalışmalar sonucunda ekonomik anlamda elde edilen veriler ve üretimde sağlanan verim rapor edilerek yerel çiftçiler ile paylaşılacak.

İlerleyen süreçte ise yerel çiftçiler ile istişareler edilerek üretimin Iğdır ilinin tamamında yapılması yönünde adımlar atılacak.

Ayrıca yapılan üretimlerden kalan bitkisel atıklar da değerlendirilmeye devam edilecek.

Yürütülen çalışmalara ilişkin bir açıklamada bulunan Rektör Alma, “Iğdır Üniversitesi olarak tarım alanında yürüttüğümüz yoğun çalışmalarla Iğdır ilinin sebze ihtiyacını karşılama misyonunu üstlenmiş bulunuyoruz. Yöremizin coğrafi konumu ve iklim özellikleri, tarıma elverişli bir potansiyele sahip olmamızı sağlamaktadır. Bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için, Üniversite bünyesindeki tarım araştırma merkezleri, laboratuvarlar ve uzman kadrolarımızla, modern tarım tekniklerini uygulayarak verimliliği artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik ederek, çevre ve doğal kaynakları koruyucu yöntemlerle tarım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.





Bu gönderiyi paylaş
Tags