Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemiz, Webometrics Dünya Sıralamasındaki Yerini 117 Basamak Yükseltti

Üniversitemiz, Dünya Üniversitelerinin Webometrics sıralamasındaki yerini 117 basamak yükselterek 3216’ıncı sıraya yer aldı. Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Rektör Alma, Üniversitemizin bu önemli yükseliş ile büyük bir başarıya imza attığını ifade etti.

Üniversitemiz, Webometrics Dünya Sıralamasındaki Yerini 117 Basamak Yükseltti

Üniversitemiz, Dünya Üniversiteleri Webometrics sıralamasındaki yerini 117 basamak arttırarak 3216’ıncı sıraya yükseltti. Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Rektör Alma, Üniversitemizin bu önemli yükseliş ile büyük bir başarıya imza attığını ifade etti. 

İspanya’nın en büyük kamu araştırma kuruluşu olan Consejo Superior de Investigaciones Científicas’un (CSIC) oluşturduğu “Webometrics Ranking of World Universities” (Dünya Üniversitelerinin Webometrics Sıralaması) sonuçları ilan edildi.

Dünya genelindeki üniversitelerin web tabanlı performanslarını ölçen ve değerlendiren kapsamlı bir metodolojiye dayanan araştırmaya göre 2023 yılında 3333. sırada bulunan Üniversitemiz, Dünya sıralamasındaki yerini 117 basamak artırarak 3216. sıraya yükseltti.

Üniversitemiz, bu önemli yükselişiyle birlikte yurt içi ve yurt dışından birçok önemli üniversiteyi geride bırakmayı başardı.

Alınan başarı hakkında açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma şu ifadeleri kullandı:

"Üniversitemiz, dünyanın en saygın üniversite sıralama listelerinden biri olan ‘Webometrics Ranking of World Universities’ tarafından yayınlanan sonuçlarla büyük bir başarı elde etti. Üniversitemizin Webometrics Dünya Sıralamasında bu denli önemli bir yükseliş elde etmiş olması, bizleri gururlandırdı. Bu başarı, üniversitemizin uluslararası alandaki bilimsel etkinlikleri ve dijital varlığının önemli bir göstergesidir. Bu başarıya ulaşmamızda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimizi ve öğrencilerimizi unutmamak gerekir. Bundan sonra da hedefimiz, daha üst sıralara çıkmak ve uluslararası alandaki rekabet gücümüzü artırmak olacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz."



Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 6 فبراير 2024
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Iğdır’da 6 Şubat Depremi Dolayısıyla Anma Programı Düzenlendi
6 Şubat 2023 tarihi saat 04.17'de merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 7,8 ve 7,6 büyüklüklerindeki iki depremde yaşamını yitirenler için Iğdır'da anma programı düzenlendi.