Üniversitemizde “1. AR-GE ve İnovasyon Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Ülkemizin eğitim ve teknoloji alanında dikkat çeken etkinliklerinden biri olan “1. AR-GE ve İnovasyon Çalıştayı”, "Yapay Zekâ Çağında Öğrenci ve Öğretmenin Geleceği" konusu ile gerçekleştirildi.

Üniversitemizde “1. AR-GE ve İnovasyon Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Sosyal Tarih Topluluğu Başkanı Nur Senem Saruhan'ın moderatörlüğünde düzenlenen bu önemli etkinlikte, yapay zekânın eğitimdeki rolü ve geleceği ele alındı.

Programa konuşmacı olarak Öğrenci Dekanı Öğr. Gör. Hakan Güngör ve Öğr. Gör. Mustafa Cesur Katıldı.

Çalıştayda, öğrenci kulüp faaliyetlerinin nasıl daha aktif ve etkili hale getirilebileceği, mali destek ve bütçe sorunlarının nasıl aşılabileceği, eğitimler, seminerler ve konferanslar için gerekli kaynakların nasıl sağlanabileceği gibi konular ayrıntılı bir şekilde tartışıldı.

Bu doğrultuda öğrencilerin dijital yaşam becerilerinin geliştirilmesi ve yapay zekânın gelecekteki öğrenme ortamlarına etkisinin keşfi üzerine odaklanıldı.

Çalıştayda ayrıca ChatGPT adlı yapay zekâ uygulamasının konuşmacı olarak katılarak öğrenci topluluklarının liderleri için özel tavsiyeler ve stratejilerde bulundu

Bu öneriler arasında topluluk amaç ve hedeflerinin netleştirilmesi, stratejik planlar geliştirilmesi, etkinlikler ve projelerle öğrencilerin becerilerinin geliştirilmesi, çeşitlilik ve kapsayıcılığın teşviki, iletişim becerilerinin güçlendirilmesi ve liderlik becerilerinin sürekli geliştirilmesi yer aldı.

Çalıştay son olarak soru-cevap bölümü ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 19 ديسمبر 2023

Genel Müdür Duyar, Serhat Teknopark’ın Ana Hedeflerini Anlattı
Iğdır Üniversitesi Serhat Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak faaliyete geçen Serhat Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar, Teknoloji-Türkiye’ye konuştu.