Üniversitemizde "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" Paneli

"18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" kapsamında Üniversitemizde panel düzenlendi.

Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen panele, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Selahattin Çelebi, Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, il protokol üyeleri, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Çelebi yaptı.

Konuşmasında Çanakkale ruhuna dikkat çeken Çelebi, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitlerine yazdığı şiirden de kesitler okudu. Prof. Dr. Çelebi, ayrıca gençlere tarihten dersler çıkararak daha dinamik ve üretken olmaları hususunda tavsiyelerde bulundu.

Panelistlerden Doç. Dr. Suna Altan, Çanakkale Savaşı'nın iaşe ve ikmal durumu hakkında bilgiler vererek genel hatlarıyla savaşı değerlendirirken, Arş. Gör. Yasin Ercilsin ise Çanakale'nın toplumsal ruhu ve tarihteki önemine değindi.

Panel, katılımcılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 22 مارس 2024

Rektör Alma, Nevruz Bayramı Programına Katıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “21 Mart Nevruz Bayramı” münasebetiyle Iğdır’da düzenlenen kutlama programına katıldı.