Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemizde “2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni” Yapıldı

Üniversitemizin “2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak’ın katılımıyla gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Alma; bilim insanları, öğrenciler ve veliler özelinde önemli mesajlar verdi.

Üniversitemizde “2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni” Yapıldı

Üniversitemizin “2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak’ın katılımıyla gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Alma; bilim insanları, öğrenciler ve veliler özelinde önemli mesajlar verdi.

Üniversitemizin “2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni”, Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda yoğun bir katılım ile gerçekleşti.


Törene; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Vali Yardımcısı Akın Oruç, Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Öcal, il protokol üyeleri, kamu kurum amirleri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Üniversitemizin tanıtım filminin gösterimi yapıldı. Ardından açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma yaptı.


Üniversitelerin, bilimsel üretimin yapıldığı önemli merkezlerin başında geldiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Rektör Alma, Iğdır Üniversitesinin de bu amaca en iyi şekilde hizmet etme gayreti içerisinde olduğuna dikkat çekti.

Üniversitemizin güncel birimleri ve merkezlerini tanıtan bir sunum yapan Rektör Alma, ardından şunları kaydetti:

“Bilimin Temel Amacı, İnsana Hizmettir”

“Üniversiteler, bilimsel üretim merkezleri olarak bu amaca en büyük katkıyı sunan kurumlardır. Bu anlamda üniversiteler hem bilgi üretir hem de bilgiyi üretecek olanları yetiştirir. Bizim de Iğdır Üniversitesi olarak temel misyonumuz, elimizden geldiğince bu amaç uğrunda çalışmak, dolayısıyla insana ve insanlığa hizmet etmektir.”


“Bilim İnsanlarının Asıl İş Yerleri Zihinleridir”

Sözlerinin devamında bilim insanlarına çağrı yapan Rektör Alma, bilim insanlarının asıl iş yerlerinin zihinleri olduğuna dikkat çekerekBiz bilim insanlarının temel atölyesi ve asıl iş yeri zihinlerimizdir. Sermayemiz ise akıldır. O halde zihinlerimizi her daim berrak tutup akıl sermayemizi en verimli şekilde kullanmak, güçlü köklerimize dayanırken yeniliklere açık olmak durumundayız. Üniversiteler bilginin üretilmesi ve kitlelere aktarılması bakımından bir toplumun beyni mesabesindedir. Bu yüzden üniversitelerin toplumun diğer kurumlarıyla ilişkisi insan bedenindeki beynin diğer organlarla ilişkisine benzer.  Bilgi ve karar mercii olarak beynin sağlıklı işlemesi ve ürettiği bilgileri kuvveden fiile aktarması için nasıl bütün diğer organların da sağlıklı ve beyinle senkronize bir şekilde çalışması gerekli ise üniversitelerin verimliliği de diğer toplumsal şartlara, özlü bir ifadeyle cemiyetin toplam kalitesine bağlıdır.” ifadelerini kullandı.


Bakan Yardımcısı Madak: Devletimiz Her Türlü İmkânı Seferber Etmektedir

Rektör Alma’nın ardından söz alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak ise Üniversitemizin 2023-2024 akademik yılını kutlayarak konuşmasına başladı.

Konuşmasının devamında “Türkiye Yüzyılı” vurgusu yapan Madak, “Türkiye Yüzyılı’nın mimarı genç kardeşlerimiz, sizler için devletimiz her türlü imkânı seferber etmektedir. Çünkü geleceğimiz sizlersiniz. Devlet ve hükümet olarak siz gençlerin önünü açmak, hayallerinize destek olmak, enerjinizi, coşkunuzu, hevesinizi ülke ve milletimizin yararına kullanmanızı sağlamak için çalışıyoruz. Bugüne kadar, okul sayımızı 343 binden 620 bine, üniversite sayımızı 76’dan 208’e, yurt kapasitemizi 182 binden 950 bine, gençlik merkezi sayımızı 9’dan 469’a, spor salonu sayımızı 1.575’ten 4 bin 350’ye, ar-ge merkezi sayımızı sıfırdan 1298’e, tasarım merkezi sayımızı sıfırdan 326’ya, Teknopark sayımızı 2’den 100’e yükselterek her zaman gençlerimizin yanında yer aldık.” dedi.


“Türkiye Mazlumların Umudu, Zalimlerin Korkusu Bir Ülke Olmuştur”

Konuşmasında gençlere seslenen ve Türkiye’nin tarih boyunca üstlendiği siyasi role dikkat çeken Madak, “Sizlerin sayesinde Türkiye, dünyada ecdadımızın izinden giden, mazlumların umudu, zalimlerin korkusu bir ülke olmuştur. Sizler, tarihini bilen, kültürünü yaşatan, vatanını seven güzide bir nesilsiniz. Bu miras, diklenmeden dik durmayı, fakirin, fukaranın, mazlumun, yetimin, kimsesizlerin kimsesi olmayı öğretir. Bu miras, coğrafyamızda yaşanan acılara kayıtsız kalmamayı, kardeşlerimizin yanında olmayı gerektirir. Bu miras, 70 yıldır Filistinli kardeşlerimize yapılan zulme sessiz kalmamayı, onların haklarını savunmayı emreder. İşte bu yüzden, tam da bu sebepten, şer güçlerin, şeytani yalanlarıyla dünyayı kandırma devri sona ermiştir artık. İsrail binlerce kadın ve çocuğa soykırım uygularken bütün dünyada İsrail'in 75 yıllık işgali sorgulamaktadır. Dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, tarihin akışını tersine çevirmiştir. ‘Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz’ dedikten sonra, ‘Filistinliler (Hamas) kendi topraklarını savunan vatanseverlerdir' diyerek bir tabuyu yıkmış oluyor. Yıkılan Batılı devletlerin yapmacık insan hakları, camdan kuleleridir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Madak, konuşmasının ardından “2023-2024 Akademik Yılı”nın ilk dersini verdi.


Program; hediye takdimi, hatıra fotoğrafının çekilmesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimizin “Resim ve El İşi Sergisi”nin gezilmesiyle sona erdi.

 

 


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 3 نوفمبر 2023
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Öğrencilerimize, Ultrasonografik Muayene İle Koyunlarda Gebelik Belirleme Eğitimi Verildi
Üniversitemiz, öğrencilerin teorik bilgileri pratik beceriler ile pekiştirebilmeleri için uygulamalı derslere devam ediyor.