Üniversitemizde 4 Yıllık Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı Hazırlandı!

Üniversitemizde 4 yıllık (2024-2028) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı kabul edildi.

Senato Kurulu tarafından onaylanan metinde, Iğdır Üniversitesinin bilimsel araştırma-geliştirme süreçlerinde ve kurum kültüründe cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına önem verdiğine dikkat çekildi.

Üniversitemizin yönetim anlayışının kadın ve erkek akademik, idari personel ve öğrenciler arasında denge, çeşitlilik ve eşit haklar sağlayan bir politika geliştirme ve uygulama temeline dayandırıldığına vurgu yapılırken, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı ile de kurumsal yapıda kadın ve erkek arasındaki eşitsizliği devam ettiren sorunları orta vadede aşmanın hedeflendiği bildirildi.

Dört yıllık bir dönemi (2024-2028) kapsayan bu eylem planının izleme ve yürütme sürecini Iğdır Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAÇUM) üstlenecek.

Iğdır Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı’na aşağıdaki dosyadan erişebilirsiniz;

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 19 فبراير 2024

Rektör Alma'dan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Deveci'ye Ziyaret
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Resul Deveci'yi ziyaret etti.