Üniversitemizde Bayramlaşma Töreni ve Kayısı Hasadı Etkinliği!

Üniversitemizin Melekli beldesinde bulunan Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TUAM) bayramlaşma töreni ve kayısı hasadı etkinliği düzenlendi.

Üniversitemizde Bayramlaşma Töreni ve Kayısı Hasadı Etkinliği!

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, akademik ve idari personeller katıldı.

Program kapsamında bir konuşma yapan Rektör Alma, tüm Üniversite personelinin bayramını kutlayarak birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Rektör Alma konuşmasında, “Bu anlamlı günler, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı güçlendirdiğimiz özel zamanlardır. Kurban Bayramı, aynı zamanda fedakârlığın ve paylaşmanın en güzel örneğidir. Bayramın, tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Sarı Altın” Hasadı Başladı

Doğu Anadolu’nun incisi olarak nitelendirilen ilimizde havaların ısınması ve meyvenin olgunlaşması ile birlikte kayısı hasadı da başladı.

Bu kapsamda Rektör Alma ve personelimiz tarafından temsili olarak kayısı hasadı yapıldı.

Etkinlik sonunda bir açıklama yapan Rektör Alma, “Kayısı, bölgemizin önemli tarımsal ürünlerinden biridir. Bugün gerçekleştirdiğimiz hasat etkinliği, Üniversitemizin tarımsal araştırma ve uygulamalarının bir parçasıdır. Burada yetiştirilen kayısılar, hem akademik çalışmalarımızda kullanılmakta hem de üniversiteye ekonomik katkı sağlamaktadır.” dedi.

Program, çiftlik gezisi ve kayısı hasadının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 25 يونيو 2024

Rektör Alma “Batı Azerbaycan’a Dönüş” Festival/Kongresine Katıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Nahçıvan’da düzenlenen “Batı Azerbaycan’a Dönüş” festival/kongresine katıldı.