Üniversitemizde “Geleceği Şekillendiren Güç: Quantum Ve Yapay Zekâ Birlikteliği” Konulu Bir Konferans Düzenlendi

Üniversitemizde IBM Teknik Lideri Gökçen Karasu’nun konuşmacı olacağı “Geleceği Şekillendiren Güç: Quantum ve Yapay Zekâ Birlikteliği” konulu bir konferans düzenlendi.

Üniversitemizde IBM Teknik Lideri Gökçen Karasu’nun konuşmacı olduğu “Geleceği Şekillendiren Güç: Quantum ve Yapay Zekâ Birlikteliği” konulu bir konferans düzenlendi.

Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sefa Altıkat, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Gökçen Karasu, quantum teknolojileri ve yapay zekânın nasıl birlikte çalıştığını, bu birlikteliğin gelecekteki potansiyel uygulamaları ve bu alandaki yenilikçi projeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Karasu, özellikle IBM'in bu alandaki çalışmalarına değinerek "Quantum teknolojileri ve yapay zekâ, bir araya geldiğinde muazzam bir sinerji yaratıyor. Bu, birçok sektörde devrim niteliğinde değişikliklere yol açabilecek bir güç birliğidir." ifadelerini kullandı.

Program, Karasu'nun konuşmasının ardından soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 17 مايو 2024

Üniversitemiz, İshak Paşa Sarayı’nda Düzenlenen Sergi - Workshop Etkinliğine Damga Vurdu
Ağrı Valiliği himayelerinde Üniversitemizin paydaşlığında Doğubayazıt'ın tarihî ve kültürel mirası İshak Paşa Sarayı’nda “Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi ve Workshop Etkinliği” düzenlendi.