Üniversitemizde Halı Kilim Kursu Açıldı!

Iğdır Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Üniversitemizde verilen Halı-Kilim Kursu ile bölgenin kültürel değerleri yansıtılırken yöre kadınlarına da ekonomik gelir elde edebilecekleri imkânlar sağlanıyor.

Üniversitemiz ile Iğdır Halk Eğitim Merkez iş birliğinde ‘Halı Kilim Kursu’ açıldı. Karaağaç Kampüsümüzde bulunan Halı Kilim Atölyesinde 25 kursiyer eğitim almaya başladı.

Kursiyerler tarafından geleneksel yöntemlerle Anadolu kilimlerinin dokunduğu atölyede kültürel değer niteliğindeki sanat dalı yaşatılmaya devam edecek.

Kurs kapsamında Anadolu kültürünün önemli bir parçası olan halı-kilim motiflerinin gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

Çeşitli yöresel kilim motiflerin dokuma sürecinde doğal boya ile renklendirilmiş yün iplikler kullanılıyor. Bu sertifikalı eğitimler, aynı zamanda Iğdır’ın sürdürülebilir kalkınmasına katkı sunuyor.

Verilen eğitimlere katılan kursiyerler sadece bir kültürü yaşatmakla kalmayıp aynı zamanda ekonomik gelir elde edebilecekleri bir meslek sahibi oluyorlar.

Kurs sürecinde ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atölye ve Eğitim sorumlusu, Güzel Sanatlar Fakültesi El Sanatları Bölümü akademisyenlerimizden Öğr. Gör. Rabia Karta, eğitimler ile pek çok kadının meslek öğrendiğine dikkat çekti.

Öğr. Gör. Karta, eğitimler tamamlandığında kursiyerlere Iğdır Üniversitesi ve Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifikalan verileceğini ve kurslarının yeni kursiyerlerle devam edeceğini bildirdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 25 مارس 2024

Üniversitemizde “Narkotik ve Siber Suçlarla Mücadele” Semineri Düzenlendi
Üniversitemizde Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümümüzün iş birliğiyle Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü personelince “Narkotik ve Siber Suçlarla Mücadele” konulu seminer düzenlendi.