Ahmet Sula ile İnsana Yolculuk

Üniversitemizde “Japonya ve Lisans/Lisansüstü Eğitim” Programı Düzenlendi

Üniversitemizde Japonya’nın lisans ve lisansüstü eğitim imkânları, başvuru süreçleri, burs fırsatları ve yaşam koşulları gibi konuların ele alındığı “Japonya ve Lisan/Lisansüstü Eğitim” konulu program düzenlendi.

Üniversitemizde “Japonya ve Lisans/Lisansüstü Eğitim” Programı Düzenlendi

Programa konuşmacı olarak Okayama Üniversitesinden Nishi Manabu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü Doç. Dr. Abdullah Can Zülfikar katıldı.

Eğitimde ilk söz alan Nishi Manabu, Japon eğitim sisteminin güçlü yönlerini ve öğrencilere sunduğu fırsatları detaylı bir şekilde katılımcılarla paylaştı.

Özellikle Japonya üniversitelerinin sunduğu kaliteli eğitim, araştırma olanakları ve kültürel deneyimlerin önemine vurgu yapan Nishi Manabu, öğrencilerin, Japonya’da eğitim almanın kariyerlerine katkı sağlayacağına dair örnekler sundu.

Doç. Dr. Abdullah Can Zülfikar ise afet yönetimi ve uygulamaları konusundaki bilgi birikimini katılımcılara aktardı.

Afetlerin öncesinde, sırasında ve sonrasında nasıl etkili stratejiler geliştirilmesi gerektiğini vurgulan Doç. Dr. Zülfikar, Japonya’nın doğal afetlere karşı geliştirdiği yenilikçi yöntemleri ve bu süreçteki toplumsal dayanışmanın önemini değindi.

Program, konuşmaların ardından soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Nishi Manabu Ve Doç. Dr. Abdullah Can Zülfikar’dan Rektör Alma’ya Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Japonya’nın lisans ve lisansüstü eğitimin ardından Nishi Manabu ve Doç. Dr. Abdullah Can Zülfikar’ı makamında ağırladı.

Ziyarette, Japonya’daki eğitim fırsatları ve iş birliği olanakları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Konuklarına Üniversitemizin uluslararasılaşma hedefleri ve öğrencilere sunduğu destekler hakkında bilgi veren Rektör Alma, Japonya ile eğitim alanında iş birliklerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Rektör Alma son olarak nazik ziyaretleri ve eğitimleri için Nishi Manabu ve Doç. Dr. Abdullah Can Zülfikar’a teşekkür etti.

Ziyaret, başarı dilekleri ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.