Üniversitemizde “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Paneli Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAÇUM) ile Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü iş birliğiyle “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında panel düzenlendi.

Öğr. Gör. Suzan Moç’un moderatörlüğünü üstlendiği panelde, Öğr. Gör. Dr. Esma Başaran Şahin, Av. Feride Sağın, Öğr. Gör.Elif Kırkkeseli ve Ayşegül Korhan konuştu.

Panelin açılış konuşmasını ise KAÇUM Müdürü Öğr. Gör. Senem Önder Özbakır yaptı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Gülşen de kadına yönelik şiddetin ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen, coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde yaygın olarak görülen evrensel bir sorun olduğunu ifade etti.

Ardından Öğr. Gör. Dr. Esma Başaran Şahin kadına yönelik araştırma verilerinin incelenmesi ve şiddet üzerine etkilerinin değerlendirilmesi konulu bir sunum yaptı.

Iğdır Barosu Avukatlarından Av. Feride Sağın’da 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve uygulamasını anlattı.

Sosyal Çalışmacı Ayşegül Korhan ise “Gençlerle Şiddetsiz Gelecek” konulu bir sunum yaptı.

Son olarak Öğr. Gör.Elif Kırkkeseli, sanatın iyileştirici etkisini hakkında bilgi vererek, sanatın kadınlar için aynı zamanda bir gelir kaynağı olabileceğini ifade etti.

Panelin ardından “Kadınca Kararınca” isimli karma serginin açılışı yapıldı.

Etkinlikler sonunda Iğdır Valisi Ercan Turan’ın eşi Nilüfer Baykal Turan ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Gülşen tarafından konuşmacılara ve sergi katılımcılarına teşekkür belgeleri takdim edildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 24 نوفمبر 2023

7/24 Ders Çalışma ve Okuma Salonumuza Yoğun İlgi!
Üniversitemiz Merkezi Derslik binasında hizmete açılan 7/24 Ders Çalışma ve Okuma Salonu, öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi görüyor.