Üniversitemizde, "Milletin Sesi Mehmet Akif" Konulu Program Düzenlendi

Üniversitemizde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 103.Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında "Milletin Sesi Mehmet Akif" konulu program düzenlendi.

Üniversitemizde, "Milletin Sesi Mehmet Akif" Konulu Program Düzenlendi

Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Arş. Gör. Dr. Yasin Ercilsin'in "Bir Milletin Yeniden Doğuşu: Mehmet Akif ve İstiklal Marşı" konulu sunumuyla devam etti.

Ercilsin, sunumunda Mehmet Akif Ersoy'un yaşamına ve Osmanlı'nın son döneminden Cumhuriyetin ilk yıllarına geçen süreçte fikirleriyle üstlendiği toplumsal role değindi.

Ercilsin'in konuşmasının ardından öğrenci topluluklarının hazırladı "Gözümüzden İstiklal Marşı" videosu izletildi.

Program, öğrenci toplulukları başkanlarının konuşmaları ve şiir dinletileriyle devam etti.

Rektör Alma: Mehmet Akif Ersoy, Eserleri ve Fikirleriyle Her Zaman Saygıyla Yad Edilecek

Programın son bölümünde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Mehmet Akif Ersoy'un başta İstiklal Marşımız olmak üzere eserleriyle ve fikirleriyle her zaman saygıyla yâd edileceğini vurguladı.

Rektör Alma, Üniversitemizde böyle anlamlı bir programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Program, katılımcılara belgelerinin takdim edilmesinin ardından son buldu.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 12 مارس 2024

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı Düzenlendi
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.