Üniversitemizde Serhat Teknopark’ın Açılışı Gerçekleşti

Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü’nde kurulan, İlimizin ve bölgemizin AR-GE ihtiyaçlarının hayata geçmesi bağlamında oldukça önem taşıyan “Serhat Teknoloji Gelişim Bölgesi”nin açılışı gerçekleşti.

Üniversitemizde Serhat Teknopark’ın Açılışı Gerçekleşti

Törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Vali Yardımcısı Akın Oruç, il protokol üyeleri, kamu kurum amirleri ve personelimiz katıldı.

Serhat Teknopark'ın, bölge ekonomisinin ve istihdamın canlanmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Rektör Alma, Teknopark’ın genç girişimcilere ve araştırmacılara teknoloji odaklı projelerini geliştirme imkânı sunacağına da vurgu yaptı.

Serhat Teknopark’ın bölgede üçüncü, 2008 yılından sonra bölgede kurulan üniversiteler arasında ise ilk teknopark olduğuna dikkat çeken Rektör Alma, “Teknoparkımız ile yenilikçi fikirlere ve teknolojik girişimlere ev sahipliği yaparak Üniversitemizin bilimsel ve teknolojik anlamda gücünü daha da artıracağız.” dedi.

Açılış programı, Serhat Teknopark gezisiyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 3 نوفمبر 2023

Üniversitemizde “2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni” Yapıldı
Üniversitemizin “2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak’ın katılımıyla gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Alma; bilim insanları, öğrenciler ve veliler özelinde önemli mesajlar verdi.