Üniversitemizde Tarımsal Biyoteknoloji Laboratuvarı Açıldı!

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan Biyoteknoloji Bölümü Laboratuvarı için açılış töreni düzenlendi.

Üniversitemizde Tarımsal Biyoteknoloji Laboratuvarı Açıldı!

“Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, altyapı güçlendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda Üniversitemiz Ziraat Fakültesi bünyesinde Biyoteknoloji Bölümü Laboratuvarı kuruldu.

Laboratuvarın açılış törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ziraat Fakültesi personel ve öğrencileri katıldı.

Tam donanımlı laboratuvar ile Üniversitemiz, DNA’dan RNA ve protein çalışmalarına kadar en son teknolojilerin kullanılacağı cihazlar ile araştırmalar yapılabilecek.

Genomik, Transkriptomik, Protomik ve Epigenomik çalışmalar ile ülkemize ve bölge halkına önemli katkılar sağlanacak.

Rektör Alma: Laboratuvar Çalışmaları Ortak ve Multidisipliner Olmalı

Açılış töreninde konuşan ve laboratuvar çalışmalarının önemine vurgu yapan Rektör Alma, “Laoratuvarlar tüm araştırmacıların kullanımına açık olan, ortak çalışmaların ve multidisipliner uygulamaların kullanıldığı önemli alanlardır. Bu alanlarda ortak çalışmalar yürüterek ülkemizin daha da ileri taşınması için olanakları en iyi şekilde kullanmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin sonunda laboratuvarın hayırlı olmasını dileyen Rektör Alma, bu çalışmaların ülkemizin bilimsel alandaki gelişimine büyük katkılar sağlayacağına inandığını vurguladı.

“10.000.000 TL’lik üç tane ihtisas projesi yürütülüyor”

Üniversitemizde yürütülen ihtisas projeleri ile ilgili bilgi veren Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adnan Aydın ise şu an için yaklaşık 10.000.000 TL’lik üç tane ihtisas projesinin yürütüldüğünü ve bu projelerin sonuçlanması ile hem ülkemize hem de Iğdır ekonomisine katkı sağlayacak ürünlerin ortaya konulacağını söyledi.

Aydın, Laboratuvar alt yapısının kurulmasında büyük katkısı olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 11 يونيو 2024

Üniversitemizde Ağrı Dağı ve Nuh Tufanı Üzerine Uluslararası Konferans Düzenlendi!
Üniversitemiz ev sahipliğinde “Uluslararası Büyük Tufanın Ağrı Dağı ve Iğdır Ovasındaki Arkeolojik-Etnografik İzleri ve Hz. Nuh’un Gemisi’nin Kültürel Miras Kapsamında Araştırılması Konferansı” düzenlendi.