Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemizde Ücretsiz Robotik Kodlama Eğitimleri Başladı

Iğdır Üniversitesi Mekanik Elektronik Robotik Topluluğu (MERT), ücretsiz tasarım, imalat ve kodlama eğitimlerine başladı.

Iğdır Üniversitesi Mekanik Elektronik Robotik Topluluğu (MERT), ücretsiz tasarım, imalat ve kodlama eğitimlerine başladı.

İlk derste topluluk üyelerine verilecek eğitimler hakkında bilgilendirme yapıldı. Topluluğun Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Murat Şimşek, “Bu yıl daha önceki yıllarda izlemiş olduğumuz eğitim stratejimizde bazı değişikliklere gittik. Öncelikle üyelerimizi okudukları programlara ve bilgi seviyelerine göre ayrı sınıflara aldık. Böylece şu anda başlangıç, orta ve ileri seviye olmak üzere üç ayrı sınıf oluşturmuş olduk. Bugün 3D tasarım sınıfında, ilk derslerine giren başlangıç seviyesinde, topluluğumuza yeni katılmış öğrencilerimize yönelik eğitimler verilirken, ileri seviye sınıfımızda yıl içerisinde düzenlenen ulusal robot yarışmalarına kendi üretimlerimizle katılmaya yönelik çalışmalar yapılacaktır.” dedi.

“3D Yazıcılarla Üretimler Gerçekleştirmekte”

Yarışmalarda öğrencilerin kendilerine ait tasarımlarla yarışmalarının, onların hayal gücünü geliştirdiğine ve bu tasarımları üretmek için 3D yazıcılar kullanmalarının onlar için çok ciddi avantajlar sağladığına dikkat çeken Şimşek, “3D yazıcı kullanımını ileri seviyede öğrenen öğrencilerimiz, düşünme kabiliyetlerini geliştirmekte ve hayal ettikleri tasarımları hayata geçirebilmektedirler. 3D yazıcı ve kodlama sınıfımızda öğrencilerimizin ihtiyacı olan arduino setleri, programlama ekipmanları, 3D yazıcılar ve sarf malzemeleri (filament) üniversitemiz tarafından karşılanmaktadır. Bu sebeple ilgili konularda merakı olan, kendini geliştirmek isteyen, okuduğu bölüm ve sınıf fark etmeksizin seviyesi ne olursa olsun tüm öğrencilerimize kapımız açıktır. Onları aramızda görmekten mutluluk duyarız. MERT yönetiminde bulunan öğrenci arkadaşlarımızda topluluğun öğrencilerimiz tarafından tanınması ve ilgi duyan öğrencilerimizin bu hizmetlerden faydalanması için tüm gayretleriyle çalışmaktadırlar.” diye konuştu.

“Öğrencilerimiz Arduino ile Kodlama Yapabilmeye Büyük İlgi Duyuyorlar”

Kodlama yapabilmenin artık bir avantaj değil zorunluluk olduğunu dile getiren Öğr. Gör. Murat Şimşek sözlerine şöyle devam etti:

 “Artık zaman bilgiye ulaşmak zamanı değildir. Bilgi kullandığımız teknolojik cihazlarla her an, zaman ve mekân fark etmeksizin elimizin altındadır. İlgili çalışma imkanları sağlandığında ve bu imkanlarla öğrencilerimizin buluşması için gerekli uygulamalar yapıldığında öğrencilerimizin ne kadar azimli olduklarını çalışmalarından görebiliyoruz. Arduino ile kodlama yapmayı çok seviyorlar, özellikle mekanik parçaların, motorlar ve sensörler ile kontrolleri çok ilgilerini çekiyor, onlar için bilgisayar oynamaktan daha keyifli olduğunu söylüyorlar. Bu yılda eğitimlerimize ara vermeden devam edeceğiz. Yapmış olduğumuz çalışmalara maddi manevi desteğini esirgemeyen, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya öğrenci topluluğumuz adına şükranlarımı sunuyorum.”


Basın Yayın 13 أكتوبر 2023
Bu gönderiyi paylaş
Tags

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Eğitim-Bir Sen Iğdır 2 Nolu Şube'den Rektör Alma'ya Ziyaret
Eğitim-Bir Sen Iğdır 2 Nolu Şube Başkanı Öğr. Gör. Servet Türkan, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'yı ziyaret etti.