Üniversitemizde "Yapay Zekaya Soru Sorma Sanatı: İstem Mühendisliği" Semineri

Üniversitemizde "Yapay Zekaya Soru Sorma Sanatı: İstem Mühendisliği (Prompt Engineering)" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Üniversitemizde "Yapay Zekaya Soru Sorma Sanatı: İstem Mühendisliği (Prompt Engineering)" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Üniversitemiz, dijital inovasyonun sınırlarını zorlayan bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi ve Dijital Eğitim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve Dijital Eğitim Koordinatör yardımcısı Öğr. Gör. Mustafa Cesur'un bilgi birikimini paylaştığı söyleşi, dijital çağın en önemli becerilerinden biri olan İstem Mühendisliği konusunu ele aldı.

Yapay zeka teknolojilerinin özellikle metin tabanlı platformlar aracılığıyla hayatımızın her alanına nüfuz ettiğini ifade eden Öğr. Gör. Cesur, ChatGPT, GPT4, DALL-E, Midjourney, Gemini, Sora vb. gibi sistemlerin, yazılı istemlere nasıl anlam yüklediğini ve bu istemlerin önemini vurguladı.

Yapay zekanın dilini konuşmanın önemine değinen Cesur, "İstem mühendisliği, yapay zeka sistemlerine doğru soruları sormak, onlardan en verimli cevapları almak için kritik bir yetkinlik haline geliyor. Eğitimden sağlık hizmetlerine, iş dünyasından günlük yaşama kadar geniş bir alanda etkili olan bu beceri, yapay zekanın potansiyelini maksimize ediyor." ifadelerini kullandı. 

Öğr. Gör. Cesur, geleceğin istem mühendislerine yol gösterirken, bu alanda uzmanlaşmanın sadece bir kariyer yolu değil, aynı zamanda bir sanat formu olarak kabul edilebileceğini belirtti.

Söyleşiye Iğdır Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin yanı sıra farklı üniversitelerden de çevrimiçi olarak katılan yüzlerce katılımcı, alanında uzman bir eğitimcinin deneyimlerini ve görüşlerini dinleme fırsatı buldu. Özellikle “Köy Kolejleri” projesi sahibi ve yürütücüsü Yozgat Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA”da söyleşinin katılımcıları arasında yerini aldı. Söyleşi soru-cevap bölümü ve iyi dilek temennileri ile son buldu.

Bu gönderiyi paylaş
Tags