Üniversitemizdeki “60. Kütüphane Haftası” Etkinlikleri, Düzenlenen Konferans ile Tamamlandı

Üniversitemizde “60. Kütüphane Haftası” münasebetiyle düzenlenen etkinlikler, “Sürdürülebilirlik Bağlamında İnsan ve Kitap İlişkisi” konulu panel ile tamamlandı.

60. Kütüphane Haftası dolayısıyla Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız tarafından birtakım etkinlikler yapıldı. Bu kapsamda etkinlikler ilk olarak pazartesi günü Rektör Vekili Prof. Dr. Sabit Erşahin’e kitap takdimi ile başladı.

Salı günü ise Rektör Vekili Erşahin’in Ziya Gökalp Ortaokulu ziyareti ile etkinlikler devam etti. Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden Prof. Dr. Erşahin, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak kitap hediye etti.

Kütüphane Haftası’ndaki etkinliklerin 3. gününde Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen “kitap okuyoruz” etkinliği düzenlendi. Bu kapsamda Karaağaç ve Şehit Bülent Yurtseven Kampüslerimizdeki kitap okuma etkinliğine akademik ve idari personellerimiz ile birlikte çok sayıda öğrencimiz katılım gösterdi.

Kütüphane Haftası Etkinlikleri “Sürdürülebilirlik Bağlamında İnsan ve Kitap İlişkisi” Konferansıyla Son Buldu

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Kütüphane Haftası etkinlikleri, "Sürdürülebilirlik Bağlamında İnsan ve Kitap İlişkisi" konulu konferans ile sona erdi.

Mediko Sosyal Binası’ndaki 8 Eylül Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Vekili Sabit Erşahin, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı. Konuşmacı olarak ise Prof. Dr. Zeki Tan yer aldı.

Prof. Dr. TAN, konuşmasında kitapların insanlar üzerindeki etkilerini ve sürdürülebilirlik bağlamında kitapların önemini vurguladı.

Ayrıca, kütüphanelerin bilgiye erişimde ve bilgi paylaşımında oynadığı rolü ele aldı.

Konferansın sonunda 2023-2024 yılı içerisinde üniversitemiz kütüphanesinden en çok ödünç kitap olarak okuyan öğrenciler İbrahim Özcan, Beyhan Yılmaz, Muhsine Bulut’a çeşitli yayınlardan oluşan kitap hediye edildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 28 مارس 2024

Rektör Yardımcısı Çelebi, Memur-Sen Teşkilat Buluşması'na Katıldı
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Selahattin Çelebi, Memur-Sen Iğdır İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Teşkilat Buluşması programına katıldı.