Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde “Seramik Sırları” Workshop Etkinliği Düzenlendi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Seramik ve Cam Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Dr. Elçin Telli Ateş tarafından "Seramik Sırları" konulu bir workshop etkinlik düzenlendi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde “Seramik Sırları” Workshop Etkinliği Düzenlendi

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Seramik Atölyesinde düzenlenen etkinliğe Rektör yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kayri, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Cemil Göya, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Emrah Pek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında seramik ile ilgili teorik bilgiler paylaşan Dr. Ateş, seramik sırları ve renk veren oksitler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden profesyonellerin, amatörlerin ve seramik bölümü öğrencilerinin katılım sağladığı Workshop'da, farklı renk pişirimi gösteren seramik bünyeler kullanılarak 80 farklı sır reçetesi hazırlandı.

Hazırlanan sırlar seramik fırınlarında pişirilerek sonuçlar değerlendirildi.

Etkinliği ardından düşüncelerini paylaşan Öğr. Gör. Telli, “Bu tür workshoplar, seramik sanatının inceliklerini ve farklı tekniklerini öğrenmek açısından son derece önemli. Katılımcılar burada hem teorik bilgi edinme hem de pratik uygulamalarla deneyim kazanma fırsatı buluyor.. Bu etkinlik sayesinde, seramiğe olan ilgiyi artırmayı ve bu alanda yetenekli bireylerin yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 4 يونيو 2024

Susuz Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Mock-up Sınıfımızda Eğitim Aldı
Kafkas Üniversitesi Susuz Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri, Üniversitemizde bulunan Uçak Kabin Simülasyon (Mock- Up) sınıfını ziyaret ettiler.