Ziraat Fakültesi Öğrencilerine Uygulamalı Teknik Gezi Düzenlendi

Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi lisans dersini alan öğrencilerimiz için Iğdır’ın Melekli Beldesi’nde bulunan AYTEPE Gıda Süt ve Süt Ürünleri Üretim İşletmesi’ne ders uygulama teknik gezisi yapıldı.

Ziraat Fakültesi Öğrencilerine Uygulamalı Teknik Gezi Düzenlendi

Öğrencilere Ders sorumlusu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Ünal, İşletme Müdürü Gencay Bağrul ve ekibi tarafından Süt ürünleri başta olmak üzere Gıda Bilimi ve Teknolojisi’ne yönelik endüstriyel uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

Sektöre hizmet üzerine yapılan Ar-Ge çalışmalarında laboratuvar ölçeği, pilot ölçek ve endüstriyel ölçekte gerçekleştirilen biyoreaktör ve fermentör çalışmalarının anlatıldığı teknik gezide uygulamalar gerçekleştirildi.

İşletmeye ait üretim, paketleme, ambalajlama, depolama ve satış birimleri de ziyaret edildikten sonra teknik gezi tamamlandı.

Teknik gezi kapsamında Doç. Dr. Arzu Ünal tarafından üniversitemizde öğrencilerin özellikle mezun olduktan sonra istihdam alanlarına ve kariyer planlarına yardımcı olmak açısından lisans ve lisansüstü derslerin uygulamalı sürecine devam edilmesi hususunun öneminin altı çizildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 5 يناير 2024

Rektör Alma, DAKAF24 Ekibine Teşekkür Belgesi Takdim Etti
Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF24) Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin ev sahipliğinde Üniversitemizin paydaşlığında tamamlandı.