Ziraat Fakültesinde Hazırlanan Proje TÜBİTAK Tarafından Desteğe Layık Görüldü

Prof. Dr. Süleyman Temel’in yürütücülüğünde hazırlanan “Alternatif Kaba Yem Kaynağı Olarak Değerlendirilebilecek Bazı Halofit Türlerin Fenolojik Dönemlerine Göre Verim ve Yem Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi” başlıklı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Ziraat Fakültesinde Hazırlanan Proje TÜBİTAK Tarafından Desteğe Layık Görüldü

Son dönemdeki çalışmaları ile birçok önemli projeye imza atan Üniversitemiz, bu doğrultudaki çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda yürütücülüğünü Prof. Dr. Temel’in yaptığı “Alternatif Kaba Yem Kaynağı Olarak Değerlendirilebilecek Bazı Halofit Türlerin Fenolojik Dönemlerine Göre Verim ve Yem Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” çerçevesinde desteklenmeye hak kazandı.

Projede Prof. Dr. Bilal Keskin, Doç. Dr. Ali İhsan Atalay, Arş. Gör. Dr. Seda Akbay Tohumcunun araştırmacı olarak Prof. Dr. İbrahim Demirtaş ve Prof. Dr. Taşkın Öztaş ise danışman olarak yer aldı.

Projenin içeriği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Süleyman Temel, “Hayvancılıkta kaba yem önemli bir girdi olup karlı bir hayvancılık için günlük gereksinim duyulan yemin ucuza temin edilmesi gerekmektedir. Ancak Iğdır ilinde olduğu gibi ülkemizde de önemli bir kaba yem açığı bulunmakta ve bu açık da bilinen yem bitkisi türleriyle karşılanamamaktadır. Bu nedenle hayvan beslemede gereksinim duyulan kaliteli kaba yem açığının kapatılmasında bilinen yem bitkisi türleri dışında tuzlu ve kurak koşullarda doğal olarak yetişebilen halofit türler önemli bir avantaj olarak görülmüşlerdir. “ ifadelerini kullandı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 5 يناير 2024

Üniversitemizde Kevser Fast Food'un Açılışı Yapıldı
Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Mediko Sosyal Binası’nda “Kevser Fast Food” isimli restoran hizmete girdi.