GIDA GİRİŞİMCİLİK KAMPI

TÜBİTAK Marmara Teknokent yürütücülüğünde 04-08 Mart 2024 tarihleri arasında “Teknolojik Gıda Kampı” isimli gıda alanında girişimcilik kampı gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Gıda Sektöründe inovatif çalışmaları olan girişimciler, 5 gün sürecek kamp boyunca alanında uzman akademisyen, eğitmenler ve sektör temsilcileri ile projelerini, iş modellerini ve hedeflerini geliştirme fırsatı elde edeceklerdir.

Ayrıca, kamp sürecinde özellikle, girişimcilik, ticarileşme, scale-up gibi konular paralelinde eğitimler ve teknik mentörlük destekleri alacaklardır. Kamp sonunda geliştirdikleri projelerini akademisyen ve sektör temsilcilerinden oluşan jürinin karşısında sunarak, iş modellerini ve hedeflerini değerlendirme şansı yakalayacaklardır.

Hedefimiz; katılım sağlayan projelerin ticari ürüne dönüşmesi ve gerçek müşteriyle buluşması yolundaki bütün engelleri kaldırmaktır.

Kampa katılım şartı;

• Başvuru yapılan projelerin Gıda, Tarım, Beslenme ve Gastronomi alanlarında olması
  • Başvuru yapılan projenin Ar-Ge ve İnovasyon içerikli olması

Kampa katılım sağlayan adaylar arasından kamp sonunda Jüri tarafından yapılacak değerlendirme ile en iyi 3 projeye Marmara Teknokent’te şirketleşmesi halinde; 700.000 TL değerinde aşağıda belirtilen ayni destek sağlanacaktır;

• TÜBİTAK MAM yerleşkesinde yer alan TÜGİP Gıda Temalı Kuluçka Merkezi’nde 1 yıl ücretsiz ofis imkânı
  • TÜBİTAK Gıda inovasyon merkezindeki pilot hatların ve laboratuvarın indirimli kullanma imkânı
  • Türkiye Gıda İnovasyon Platformu TÜGİP Platin Üyeliği (https://tugip.org.tr/)
  • Ücretsiz inovasyon ihtiyaç analizi
  • Alanında Uzman Araştırmacıları ve akademisyenlerden teknik mentörlük
  • Ar-Ge Teşvik Danışmanlığı
  • Patent Vekili tarafından Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları (FSMH) danışmanlığı ve ücretsiz patent başvuru desteği

Başvuruların 15 Ocak -19 Şubat 2024 tarihleri arasında alınması planlanmaktadır.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 5 Şubat 2024

10. Uluslararası Akdeniz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu