Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

KİTAP BÖLÜMÜ ÇAĞRISI

Kitap Bölümü Çağrısı | ''DEĞİŞEN DÜNYA’DA TÜRKİYE’NİN ROLÜ'' Kitap Serisi






“DEĞİŞEN DÜNYA’DA TÜRKİYE’NİN ROLÜ” Kitap Serisi

– Türk Değerler Temelli Dış Politikası

– Türk Değerler Temelli Güvenlik ve Savunma

 

(Özet gönderim için süre uzatıldı!)

“Değişen Dünya’da Türkiye’nin Rolü” kitap serisi, dış politika, güvenlik ve savunma üzerine odaklanan kitaplardan oluşacaktır. Bu kitaplar, Türkiye’nin gelecek yıllarda ulusal değerlerini güvenlik, savunma ve dış politikasının kalbine nasıl yerleştirebileceğine dair olgu ve önerileri bir araya getirecektir. Akademisyenler ve araştırmacıların yanı sıra sivil toplum temsilcileri, büyükelçiler, ulusal otoriteler, politika yapıcılar ve medya mensupları gibi uzmanlar tarafından yazılan makaleler, yeni dönemde sadece ulusal politikaları değil küresel dönüşümü de şekillendirecek Türkiye’nin iddialarını temellendiren konuları kapsayacaktır.

Uluslararası Yayınevi statüsündeki DİPAM Yayınları tarafından yayınlanacak olan çalışmanın YÖK standartlarında geçerliliği mevcuttur. Kitap, içeriğin erişilirliğini artırmak ve küresel etki oluşturabilmek adına İngilizce hazırlanacak ve uluslararası dağıtımı yapılacaktır.

Kitapların içerik planlamaları hazırlanmıştır ve hem davetli hem de çağrı usulü ile bölüm yazarları belirlenecektir. Belirli bir akış ve sonuca odaklı bu plana riayet edilerek kabul edilecek bölümler şekil, kapsam, özgünlük, teknik ve/veya araştırma derinliği, konu aktarım çerçevesi gibi normlarda incelenecek ve değerlendirilecektir.

Özet metinler seçilen bölümün başlığını, amacını, yaklaşım ve sorunsalı ile bölüme dair tam metinde ele alınacak olası başlıkları kapsamalıdır. Özet metinler 500-750 kelime arasında olmalıdır. Özet ile birlikte kısa özgeçmiş ve iletişim bilgileri de eklenmeli ve publication@dipam.org adresine gönderilmelidir. 

detaylı bilgi için  tıklayınız.

Özet gönderim son tarih: 30.11.2023  31.12.2023
Değerlendirme sonuç açıklanması: 15.12.2023 15.01.2024
Tam metin gönderme: 15.04.2024
Yayın tarihi: 07.2024


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 1 Aralık 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
TÜBİTAK STAR Programı 2023 Yılı Çağrısı