Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

“Mühmel İzlek” İsimli Kişisel Resim Sergisi

“Mühmel İzlek” isimli kişisel Resim Sergisi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Uğur Özen’in “Mühmel İzlek” isimli kişisel Resim Sergisi 7-14 Mart 2024 tarihleri arasında Sinop Tarihi Cezaevi Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

7 Mart 2024 tarihinde saat 10:00’da açılışının yapılacığı sergide sanatçı, bireysel belleğine dair mühmel temaları resimlemiştir.

Bu bağlamda resim yüzeyinde beliren harabe izlek resim sanatının plastizmine dönüştürülmeye çalışılmış ve plastik bellek ile benliğe dair değerler, resimsel imajlarla yorumlanmıştır.

Bu izlek ekseninde izleyeni geçmişin yıkıntıları içerisinde gezindiren sanatçı,  çocukluk belleğinden çağırdığı metrük ve yoksunluğun temsili olan imajları plastik dille imgelemiştir.

Harabeleri sanat nesnesine dönüştürme kaygısı ile üretilen imgeler sanat nesnesi olmasının yanı sıra birer katharsis belgesi niteliği de taşımaktadır. 

"Mühmel İzlek" isimli resim sergisi 7-14 Mart 2024 tarihleri aralığında Sinop Tarihi Cezaevi Müzesi'nde ziyaret edilebilir.



Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 29 Şubat 2024
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giyme Töreni