TÜBİTAK 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) Çağrısı

Lisans öğrencilerimizin TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerine dahil edilerek Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla hazırlanan 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) yeniden çağrıya açılıyor.

Proje yürütücüleri ve öğrencilerden gelen yoğun talep ile 2023 yılı çağrısına çıkılacak STAR programı kapsamında proje tabanlı araştırma heyecanını toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak, ülkemizde proje yapma çalışmalarının yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlamak amaçlanmaktadır. Bugüne kadar 4645 projede görev alan 5904 öğrenci desteklediğimiz STAR programı kapsamında yeni çağrımızda 1500 öğrencimizin desteklenmesi planlanıyor.

Buna göre STAR programında başvurular 3 aşamada alınacaktır. STAR Programı 2023 yılı çağrısı başvuru takvimi aşağıdaki gibidir.
Başvuru Başlangıç Tarihi Başvuru Bitiş Tarihi
1. Aşama Proje Yürütücüsü Talep Başvurusu 29 Eylül 2023 12 Ekim 2023
2. Aşama Öğrenci Başvurusu 27 Ekim 2023 10 Kasım 2023
3. Aşama Proje Yürütücüsü Değerlendirmeleri 27 Kasım 2023 8 Aralık 2023

İlk aşama olan STAR Proje Yürütücüsü Çağrı Duyurusu (2023) kapsamında proje yürütücüleri tarafından projelerde görev almak üzere yapılacak bursiyer talep başvuruları 29 Eylül 2023 - 12 Ekim 2023 tarihleri arasında BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (https://ebideb.tubitak.gov.tr/) üzerinden alınmaya başlanmıştır.
Program çağrı metinlerine ve proje yürütücüsü başvuru rehberine STAR web sayfasından ulaşabilirsiniz.

İletişim: https://star@tubitak.gov.tr/

Iğdır Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi 5 Ekim 2023