Ağrı Dağı'nda Hayatını Kaybeden Dağcılar Anıldı

Üniversitemiz, Maden, Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Doğubayazıt İnanç Turizmini Araştırma ve Geliştirme Derneğinin iş birliği ile Ağrı Dağı'nda hayatını kaybeden dağcılar için anma etkinliği düzenlendi.

Ağrı Dağı'nda Hayatını Kaybeden Dağcılar Anıldı

Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Bakanlık Müşaviri Asım Keser, MTA Genel Müdür Yardımcısı Veli Altundağ ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Rektör Alma, “Ağrı Dağı, hem doğa sporları hem de inanç turizmi açısından büyük bir öneme sahip. Ancak bu muhteşem doğa harikasının zirvesine ulaşmak her zaman kolay değil ve ne yazık ki zaman zaman trajik kayıplar yaşanabiliyor. Bugün burada, bu zor yolculukta hayatını kaybeden cesur dağcılarımızı anmak için toplandık. Onların anıları, dağcılık camiasında ve kalplerimizde sonsuza dek yaşayacak.” dedi.

Program, protokol konuşmalarının ardından Coşkun Aral’ın sunumuyla tamamlandı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 18 Temmuz 2024

Rektör Alma, 15 Temmuz Şehit Ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Kamber Güzelkaya’yı Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Vali Yardımcısı Akın Oruç ile birlikte 15 Temmuz Şehit Ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Kamber Güzelkaya’yı ziyaret ettiler.