“Aras ve Çoruh Havzası Kuraklıkla Mücadele Eylem Planı” Toplantısı Yapıldı

Araştırmalardan Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sabit Erşahin, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün “Aras ve Çoruh Havzası Kuraklıkla Mücadele Eylem Planı” toplantısına katıldı.

Toplantıda iklim değişikliğine paralel olası kuraklık durumunda alınması gereken tedbirlere yönelik hazırlanan projeler masaya yatırıldı.

Projelerin hazırlanma sürecinde göz önünde tutulması gereken stratejik çevresel değerlendirmeler yapılarak bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda söz alan Rektör Yardımcımız Erşahin, özellikle Zengezur Koridoru’nun açılmasıyla Iğdır bölgesinin hızla kalkınacağına ve nüfus artışı yaşanacağına dikkat çekerek olası sektörel su kullanımına ilişkin planlamalar yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Erşahin ayrıca ilgililere bu projelerdeki tedbirler arasında su hasadının ön görülüp görülmediği, yapılan çalışmaların sonuçları ve etkilerine ilişkin izlenme sürecinin nasıl işleyeceği ve yer altı-yer üstü su kaynaklarının kirletilmemesi adına gerekli tedbirlere yer verilip verilmediği üzerine sorular yöneltti.

Tarımda planlı yönetimin önemine de değinilen toplantıda, ayrıca su yasasının mutlaka çıkarılması gerektiğine dikkat çekildi.

Basın Yayın 6 Ekim 2023

Rektör Yardımcımız Erşahin "UFUK Avrupa Programı"na Katıldı
Araştırmalardan Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sabit Erşahin, "UFUK Avrupa Programı Araştırma Üniversiteleri ve Bölgesel Kalkınma Üniversiteleri Bilgilendirme Etkinliği"ne katıldı.