ÇEVMER Müdürü Tırınk, İklim Değişikliği, Çölleşme ve Kuraklığa Dikkat Çekti

Iğdır Valiliği ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “5 Haziran Dünya Çevre Günü” kapsamında bir program düzenlendi.

ÇEVMER Müdürü Tırınk, İklim Değişikliği, Çölleşme ve Kuraklığa Dikkat Çekti

Programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Gülşen, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşmacı olarak ise Üniversitemiz Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sevtap Tırınk yer aldı.

Konuşmasında günün önemine vurgu yapan Dr. Tırınk, "Dünya Çevre Günü, küresel çevre sorunlarına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla kutlanmaktadır. Bu yıl, iklim değişikliği, çölleşme ve kuraklık gibi konulara odaklanarak bu sorunların Dünya ve ülkemiz genelindeki etkilerini ele aldık. İklim değişikliği, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli çevresel ve ekonomik sonuçlara yol açmaktadır. Bu nedenle, sürdürülebilir bir gelecek için bireysel ve kurumsal olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz." dedi.

Sözlerinin devamında iklim değişikliğinin Iğdır bölgesine etkilerini detaylı bir şekilde açıklayan Dr. Tırınk, "Iğdır, coğrafi konumu itibarıyla iklim değişikliğinden doğrudan etkilenen bölgeler arasında yer almaktadır. Artan sıcaklıklar, azalan yağış miktarları ve bunun sonucunda ortaya çıkan çölleşme ve kuraklık, tarımsal üretimi ve su kaynaklarını tehdit etmektedir. Bu sorunlarla başa çıkabilmek için yerel yönetimlerin, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının, Çiftçilerin ve halkın iş birliği içinde çalışması büyük önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda Dr. Tırınk, çevre bilincini artırmak amacıyla yapılan bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Iğdır Üniversitesi olarak çevre sorunlarına yönelik akademik çalışmalar ve toplumsal farkındalık oluşturma yönündeki çabaların süreceğini vurguladı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 6 Haziran 2024

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Reşat Eyikudamacı’dan Rektör Alma’ya Ziyaret
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Reşat Eyikudamacı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret etti.