Doç. Dr. Bulut, COST Aksiyon Programlarında Üniversitemizi Temsil Etti

Akademisyenlerimizden Doç. Dr. Menekşe Bulut, Slovakya’nın başkenti Bratislava’da gerçekleşen COST aksiyon programlarına Üniversitemizi temsilen katıldı.

Slovakya’nın başkenti Bratislava’da bulunan Ulusal Tarım ve Gıda Merkezi Gıda Araştırma Enstitüsü’nde COST aksiyonları kapsamında programlar düzenlendi.

Gıda Mühendisliği Bölüm akademisyenlerimizden COST CA21149 (ACRYRED) aksiyonunda Çalışma Grubu Üyesi (WG) olan Doç. Dr. Menekşe Bulut da Üniversitemizi temsilen iki farklı programa katıldı.

Programlar kapsamında, Akrilamid meselesiyle ilgilenen farklı disiplinler arasındaki meslek grupları bir araya gelerek şu ana kadar elde edilen sonuçlar tartışıldı ve gelecek çalışma faaliyetleri planlandı.

Ayrıca tahıl bazlı gıda işlemede akrilamid azaltım önlemlerinin değerlendirilmesine dair yaklaşımlar ilgili konularda sunumlar yapıldı.

Ardından konu ile ilgili Ulusal Tarım ve Gıda Merkezi, Gıda Araştırma Enstitüsü’nde yapılan konu ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Program katılımcılara sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.

Doç. Dr. Bulut’un katıldığı programlar şu şekilde;

WG1 Workshop- Meeting (CA21149-Reducing acrylamide exposure of consumers by a cereals supply-chain approach targeting asparagine- 06/09/2023)

Training School (Approach to assessment of acrylamide mitigation measures in cereal-based food processing-07-08/09/2023)

Basın Yayın 23 Ekim 2023

Üniversitemiz KAI Tanıtım Günlerinde Stant Açtı
Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAİFED) tarafından Ankara Keçiören’de “7. Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri” programı düzenlendi.