Doç. Dr. Şekertekin, Bulgaristan Bilimler Akademisinde Proje Toplantısına Katıldı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Bulgar Bilimler Akademisi (Bulgarian Academy of Sciences – BAS) tarafından desteklenen projenin birinci yıl değerlendirme toplantısı Sofya’da gerçekleştirildi.

Toplantıda Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Koordinatörü ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aliihsan Şekertekin’in araştırmacı olarak yer aldı.

Toplantı kapsamında şimdiye dek iki ülke tarafından proje kapsamında gerçekleştirilen saha çalışmaları ve modelleme yaklaşımları masaya yatırıldı.

Toplantıda ayrıca TÜBİTAK ve BAS arasında ikili iş birliği programı çerçevesinde kabul edilen ve 1.200.000,00 TL bütçe ayrılan proje kapsamında planlamalar yapıldı.

Planlamalar sonucunda proje içeriği olan pirinç bitkisinin gelişiminin ve verim tahmininin uydu görüntüleri ve yapay zeka ile izlenerek belirlenmesi yönünde karar alındı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 28 Kasım 2023

Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel, Rektör Alma’yı Makamında Ziyaret Etti
Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı makamında ziyaret etti.