Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Endonezya Türkiye Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama'dan Rektör Alma’ya Ziyaret

Endonezya Türkiye Büyükelçisi Lalu Muhamad Iqbal, Iğdır temasları kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı makamında ziyaret etti. Görüşmede, Türkiye ile Asya ülkeleri arasınd eğitim alanında yapılacak iş birliklerinin önemine dikkat çekildi.

Endonezya Türkiye Büyükelçisinden Rektör Alma’ya Ziyaret

Endonezya Türkiye Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, Iğdır temasları kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı makamında ziyaret etti. Görüşmede, Türkiye ile Asya ülkeleri arasında eğitim alanında yapılacak iş birliklerinin önemine dikkat çekildi.


Uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda son zamanlarda önemli atılımlar yapan Üniversitemiz, bu yöndeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Endonezya Türkiye Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayarak bir görüşme gerçekleştirdi.


Türkiye ile Asya ülkeleri arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğinin vurgulandığı görüşmede, eğitim alanında yapılacak iş birliklerinin önemine dikkat çekildi.

Iğdır’da bulunmaktan ve Üniversitemizi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyetini dile getiren Büyükelçi Purnama, Üniversitemizin bölgesinde çok önemli çalışmalara imza attığını ifade etti.


Büyükelçi Purnama ayrıca Üniversitemiz ile Endonezya’daki üniversiteler arasındaki öğrenci – akademisyen değişim programlarının, iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirdiğini vurguladı.

Kardeş ülke olarak gördükleri Endonezya’nın Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama'yı Üniversitemizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Rektör Alma ise iki ülke arasındaki ikili görüşmeler doğrultusunda gerekli iş birliği anlaşmaları ve değişim programlarının devam edeceğinin sinyalini verdi.

Ziyaret, hediye takdimi ve karşılıklı iyi niyet dileklerinin ardından sona erdi.


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 23 Şubat 2024
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Bölgesel Ar-Ge Ekosistemi Hedefleyen Serhat Teknopark’ta Doluluk Oranı Yüzde 54’e Ulaştı!
Iğdır Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Serhat Teknopark, kuruluşunun ilk yılında yüzde 54 doluluk oranına ulaştı.