Gümrük İşletme Bölümümüzden Dilucu Sınır Kapısı’na Teknik Gezi

Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gümrük İşletme Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri, Mesleki Uygulama dersi kapsamında Türkiye’nin en doğu noktasında bulunan Dilucu Sınır Kapısı’ndaki gümrük çalışmalarını yakından incelediler.

Ziyaret kapsamında Dilucu Gümrük Müdürlüğü’nün yapısı, işleyişi ve gümrük işlemlerinde kullanılan belgelerin kontrolü hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Dilucu Gümrük Kapısı yetkilileri tarafından gümrük sahasının gezdirilmesiyle başlanılan teknik gezide, öğrencilere gümrükleme işlemleri ve gümrükte istihdam şekilleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Özellikle, iktisadi ve idari bilimler alanlarından mezun olanların yanında Gümrük İşletme bölümünden mezun olanların mesleğe girişte ve oryantasyon döneminde önemli avantajlarının bulunduğuna vurgu yapıldı.

Gümrük İşletme bölümü öğrencilerinin kariyer planlamalarına ışık tutan teknik gezi, karşılıklı iyi niyet ve başarı dilekleriyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 23 Şubat 2024

Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya’dan Rektör Alma’ya İade-i Ziyaret
Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya iade-i ziyarette bulundu.