Ahmet Sula ile İnsana "Yolculuk

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencilerimiz Ezgi Dal ile Rozerin Savaş’a Muğla’da Ödülleri Takdim Edildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Sıtkı Koçman Vakfı işbirliği ile  düzenlenen 3. Ulusal Resim Yarışmasında” üstün başarı elde eden Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinden Ezgi Dal ile Rozerin Savaş’a ödülleri takdim edildi.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinden Ezgi Dal ile Rozerin Savaş’ın eserleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Sıtkı Koçman Vakfı işbirliği ve katkılarıyla gerçekleştirilen 3. Sıtkı Koçman Ulusal Resim Yarışmasında “başarı ödülleri” ve “Ali Koçman Özel Ödülü” kategorisinde ödüle layık görülmüştü.

Akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sıddık Turan’ın koordiantörlüğünde yarışmaya katılan Dal ve Savaş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’de yapılan ödül törenine ödüllerini aldılar.

Yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı aynı zamanda Üniversiteye de adını veren merhum Sıtkı Davut Koçman’ı anma etkinlikleri çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitleri Salonu ve Fuaye alanında gerçekleşti.

Programa; Muğla Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celal Ateş ve Prof. Dr. Deniz Ülgen, Sıtkı Koçman Vakfı Başkanı Alan Perese, Başkan Yardımcısı Mustafa Acar ve vakıf mütevelli heyeti, MSKÜ akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Törende merhum Sıtkı Davut Koçman’ın hayatını anlatan “Sarı Ceketli Mühendis” belgeseli izlendi. Ardından Mustafa Acar ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’ın konuşmalarına geçildi.

Programın ilerleyen bölümlerinde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamit Yokuş’un piyano resitali dinlenirken daha sonra yarışma koordinatörü Doç. Abdullah Cem Özal’ın konuşması ve yarışmada ödül alan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program devam etti.

Program, fuaye alanında hazırlanan Yarışma Sergisi ve Sıtkı Koçman Fotoğrafları Sergisinin açılışının ardından sona erdi.