Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Hong Kong’ta Nuh’un Gemisi ve Büyük Tufan Konuşuldu!

Hong Kong’ta Üniversitemizden de bilim insanlarının katılımıyla“Nuh’un Gemisi ve Büyük Tufan’ın İnsanlık Tarihi ve Kültürü’ne Etkisi” sempozyumu yapıldı.

​Hong Kong’ta Üniversitemizden de bilim insanlarının katılımıyla“Nuh’un Gemisi ve Büyük Tufan’ın İnsanlık Tarihi ve Kültürü’ne Etkisi” sempozyumu yapıldı.

Önceki yıllarda Türkiye, Gürcistan ve Hollanda başta olmak üzere farklı ülkelerde yapılan “Nuh’un Gemisi ve Büyük Tufan’ın İnsanlık Tarihi ve Kültürü’ne Etkisi” sempozyumu, bu yıl 14-16 Mart 2024 tarihleri arasında Hong Kong’da düzenlendi.

Sempozyuma farklı ülkelerden çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve davetli katıldı.

Hong Kong’da bulunan Gratia Christian College ev sahipliğinde yapılan sempozyumun açılış konuşmasını yapan Nuh'un Gemisi Uluslararası Bilimsel Araştırma ve Eski Eserleri Koruma Vakfı Başkanı Yuen Man Fai da,  Büyük Nuh Tufanı’nın tarihsel ve kültürel etkilerine yönelik çalışmaların önemine işaret etti.


Sağlık Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler ise Üniversitemiz ile Gratia Christian College arasında yapılan akademik iş birliği protokolünün önemini belirterek, Iğdır Üniversitesi’nin bölgede kültürel miras ve inanç turizmi konusunda giderek artan rolüne dikkat çekti.

Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdür Yardımcısı Veli Altundağ, konuşmasında MTA Genel Müdürlüğü’nün Ağrı Dağı ve yakın çevresinde yaptığı çalışmalar sonucunda Ağrı Dağı’nda Nuh’un Gemisi Öneri Jeopark Alanı’nın doğa korumacılığının ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacağının altını çizdi.


Sempozyumda UNESCO Hong Kong Başkan Yardımcısı Dr. Shirley Yeung da geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de jeolojik alan olarak belirlenen Ağrı Dağı’nın yakın gelecekte Dünya Miras listesine alınmasının önemini vurguladı.

Sempozyumda çok farklı konularda alanında uzman çok sayıda akademisyen ve araştırmacı sunum yaptı.


Program kapsamında Üniversitemiz ile yapılan ikili anlaşmalar ve değişim programları ele alınırken, Dr. Adem Yulu da bir sunum gerçekleştirdi.

Program, daha sonra Hong Kong’da bulunan doğal ve kültürel alanlara yapılan teknik gezi ve fotoğraf sergisinin ziyaret edilmesiyle son buldu.


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 18 Mart 2024
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemizde Voleybol ve Futbol Turnuvası Düzenlendi
Üniversitemiz Sportif Aktiviteler Topluluğu tarafından Spor Bilimleri Fakültesinde voleybol ve futbol turnuvası düzenlendi.