Iğdır Beyazay Derneğinden Rektör Alma’ya Ziyaret

Iğdır Beyazay Derneği Başkanı Ali Dokcu ve beraberindeki heyet, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı makamında ziyaret etti.

Iğdır Beyazay Derneğinden Rektör Alma’ya Ziyaret

Ziyarette, engellilerin eğitim, sosyal uyum ve istihdam gibi konularda karşılaştıkları zorluklar ve bu zorlukları aşmak için yürütülen çalışmalar ele alındı.

Ziyarette derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Ali Dokcu, Türkiye Beyazay Derneğinin engellilerin haklarını koruyup geliştirmeyi, sosyal hayata uyumlarını sağlamayı ve toplumun engellilere bakış açısını değiştirmeyi amaçladığını belirtti.

Beyazay Derneğinin engelliler için yaptığı çalışmaların önemine vurgu yapan Rektör Alma ise Iğdır üniversitesi olarak bu tür projelere destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Rektör Alma ayrıca, engelli bireylerin eğitimi ve topluma kazandırılması konularında iş birliği yapmanın gerekliliğini dile getirdi.

Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ve başarı dilekleriyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 25 Temmuz 2024