Iğdır'da Kadınlara Yönelik "Spor Kadın ve Sağlık" Sempozyumu Düzenlendi

Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Iğdır Üniversitesi, Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü ve Iğdır Belediyesi'nin işbirliğinde kadınlara yönelik "Spor Kadın ve Sağlık" sempozyumu düzenlendi.

Iğdır'da Kadınlara Yönelik "Spor Kadın ve Sağlık" Sempozyumu Düzenlendi

Programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Gülşen, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program kapsamında kadınların yaşam kalitesini spor yaparak mutlu bir hayat sürmelerini, sporun gücünü kullanarak bilinçlenmeleriyle ilgili konular ele alındı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, Iğdır Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada; spor, gençlik çalışmaları, eğitim ve kültürel etkinliklerin yanında kadınlara yönelik bu tür sempozyumlar düzenlediklerini söyledi.

Kadınların spora yönelmesini istediklerini ifade eden Çebi, "Son iki yıldır mahallelerde açtığımız gençlik merkezlerimizde kadınlarımıza ve çocuklara uzman antrenörlerimiz çok güzel programlarla hizmet etmektedirler. Bu merkezlerde kadınlarımız resim, müzik, Kur'an-ı Kerim öğrenme, okuma-yazma ve çeşitli sportif kurslar almaktadır." dedi.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Çalışkan Spor Kadın ve Sağlık Sempozyumuna konuşmacı olarak katkı sağladı.

Başkanlığını yaptığı sempozyumda, “Kendine İyi Bak” başlıklı sunum gerçekleştirdi. İnsanın hareket üzerine formatlandığını ve hareketin estetik görünüm kadar, fiziksel, ruhsal, sosyal ve ekonomik anlamda büyük katkıları olduğunu belirten Çalışkan, kadınlar özelinde egzersiz ve hareketli yaşamın öneminden bahsetti.

Sempozyum, Prof. Dr. Gökhan Çalışkan, diyetisyen Berk Kaan Alma, Antrenör Serpil Bahsi, Dr. Levent Oğul'un yaptığı sunumlarla tamamladı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 15 Şubat 2024

Doç. Dr. Şekertekin’in Araştırmacı Olduğu TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi
Akademisyenlerimizden Doç. Dr. Ali İhsan Şekertekin'in araştırmacı olduğu TÜBİTAK 1002 projesi,  Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye layık görüldü.