Iğdır Üniversitesinde Bir İlk: Üniversitemiz TÜBİTAK 4008 -Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı Kapsamında Proje Desteği Almaya Hak Kazandı

Özel gereksinimli bireylerde farkındalık oluşturmayı ve toplumla bütünleşmelerini kolaylaştırmayı hedefleyen TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında Türkiye genelinde 68 proje desteklendi.

Türkiye genelinde desteklenen projelerden biri de Üniversitemiz akademisyenlerinden Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Akman yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan “Serhat İllerinden Doğayı Dinliyorum” isimli proje oldu.

Üniversitemiz, Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan üniversiteler arasında bu proje ile destek almaya hak kazanan tek üniversite oldu.

“Serhat İllerinden Doğayı Dinliyorum” isimli proje kapsamında Doğu Anadolu Bölgesinde ikamet eden işitme yetersizliğine sahip 6-7-8-9. Sınıf öğrencilerine alanında uzman akademisyenler tarafından doğa eğitimi verilecek.

Projede Iğdır Üniversitesi başta olmak üzere Süleyman Demirel Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesinde görevli akademisyenler de görev alacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır Şube Müdürlüğü proje eğitimlerine bizzat katkı sağlayacak olup arazi çalışmalarında projeyi destekleyecek.

Projeye ayrıca Biyonik Kulaklı Çocuklar Derneği başta olmak üzere, Özel Mardin Mimoza Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği, Özel Diyarbakır Buket Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği, Özel Bismil Buket Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Dernekleri projede eğitim alabilecek işitme yetersizliği olan öğrencilere projenin duyurulması ve katılım sağlanması hususunda projeye destek olacaklar.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 16 Mayıs 2024

Üniversitemiz, “Maarif Vakfı-Bölge Üniversiteleri Eğitim Toplantısı”na Katıldı
Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu Ve Doç. Dr. Süleyman Temiz, Bingöl’de Gerçekleştirilen “Maarif Vakfı-Bölge Üniversiteleri Eğitim Toplantısı”na Katıldı