Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Iğdır’da Dilucu Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Iğdır’da Dilucu Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

8 Eylül 2015 tarihinde terör örgütü PKK tarafından bombalı saldırı sonucu şehit olan 13 kahraman polisimiz için hain saldırının gerçekleştiği Aralık ilçesi Hasanhan Köyü yakınlarında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından anma töreni düzenlendi.

Programa Iğdır Valisi Ercan Turan, İl Emniyet Müdürü Dr. Oğuzhan Yonca, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sabit Erşahin, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şehitlerimizin öz geçmişinin okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların edilmesi ile başlayan anma programı, İl Emniyet Müdürü Dr. Oğuzhan Yonca’nın konuşmasıyla devam etti.

İl Emniyet Müdürü Yonca, "Onlar Hasanhan şehitleri idi, Iğdır şehitleri idi, Türkiye'nin şehitleri idi. Zengezur koridorunun açılmasıyla birlikte onlar Karabağ şehitleriyle birlikte büyük Türk coğrafyasının şehitleri, Turan coğrafyasının şehitleri olacak.“ dedi.

Vali Ercan Turan ise yaptığı konuşmada, “Bizim ecdadımız çok büyük işler yapmış. Biz de ecdadımıza layık olmaya çalışıyoruz. Şairin dediği gibi, ‘Ecdâdımızın heybeti ma'rûf-ı cihândır Fıtrat değişir sanma! Bu kan yine o kandır!’ Şehitlik bizim için bir son değil, bir nişane, bir makam, Allah ile buluşmadır. Yüce bir mertebedir. Burada toplanmamızın en büyük sebebi bu vatan uğruna, Hak uğruna, bayrak uğruna gözünü kırpmadan can veren şehitlerimizi asla unutmadığımızı, unutmayacağımızı göstermek içindir. Unutursak kanımız kurusun. Bu bizim şiarımızdır. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin.“ dedi.

Hiçbir terör faaliyetinin, hiçbir psikolojik harbin milletimizi kutlu yürüyüşünden döndüremeyeceği vurgulayan Vali Turan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize bir misyon ve vizyon olarak yüklediği Türkiye Yüzyılı’nı hep beraber ihya ve inşa etmeye devam edeceğiz. Tüm mazlum milletlere umut olacağız. Turan illerinin kapısı Iğdır’dan tüm Turan diyarlarına selam ederek, serhat boylarındaki muhafızlığımızı en iyi şekilde, en güzel şekilde devam ettireceğiz. Rabbim aziz milletimizi korusun. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

Dilucu Şehitlerini Anma Töreni, saldırının gerçekleştiği noktaya karanfillerin bırakılmasının ardından sona erdi.

Basın Yayın 8 Eylül 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Ağrı Dağı Eteğinde 1100 Metre Rakımda Lavanta Hasadı Başladı