Iğdır’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103'üncü Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü kapsamında düzenlenen programlara katıldı.

Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü kentte coşkuyla kutlandı.

Belediye önündeki Atatürk Büstü'ne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Zübeyde Hanım Bulvarı'nda devam eden programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Ardından Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Öcal tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.

Konuşmanın ardından buradaki program, şiirlerin okunması ve halk oyunları ekibinin gösterileriyle sona erdi.

Törene, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, 5. Hudut Tugayı ve Garnizon Komutanı Albay Cavit Tütüncü, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, il protokol üyeleri, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar, törenin ardından, Şehitler Caddesi'ndeki Mehmet Çavuş Anıtı'na kadar saygı yürüyüşü yaptı, buradaki şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Kutlamalar çerçevesinde 9.Kolordu Bandosu akşam saatlerinde Millet Bahçesinde konser verdi.

9. Kolordu Komutanlığı'na bağlı askeri bando birbirinden güzel eserleri seslendirerek, dinleyenlere güzel anlar yaşattı. Bando marşlarla birlikte solist eşliğinde Türk Halk ve Sanat Müziği'nden de eserlerini de sundu.

Program atılan havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 15 Kasım 2023

Rektör Yardımcısı Çelebi, 2024 DAKAF Lansman Toplantısı'na Katıldı
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Selahattin Çelebi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde 3-4 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşecek Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'nın (DAKAF’24) lansman toplantısına katıldı.