İhtisaslaşma Kapsamında Seracılık Çalışmalarımız Hız Kesmeden Devam Ediyor!

“Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Üniversitemizde, bölgesel kalkınmaya katkı sunacak seracılık çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Üniversitemizin Melekli mevkiinde bulunan seralarda marul, brokoli ve biber başta olmak üzere birçok sebze üretimi yapılıyor.

İhtisaslaşma Kapsamında Seracılık Çalışmalarımız Hız Kesmeden Devam Ediyor!

Üniversitemiz, tarım alanında yapılan ihtisas çalışmalarıyla bölgenin tarım potansiyelini artırma ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını destekleme konusundaki misyonunu güçlü bir şekilde sürdürüyor.

Bu kapsamda Üniversitemizin Melekli mevkiinde bulunan seralarında sebze üretimi devam ediyor.

Üniversitemizin öğretim elemanlarının gözetim ve denetiminde devam eden sebze üretiminde askıya alma, koltuk alma, boğaz doldurma gibi kültürel işlemler titizlikle sürdürülüyor.

Yürütülen bu çalışmalar ile Üniversitemiz, Iğdır ilinde seracılığın gelişimini sağlamayı ve bölge ekonomisine katkı vermeyi hedefliyor.

Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezinden (TUAM) edinilen bilgiye göre erken dönemde gerçekleşen marul ve brokoli üretiminin ardından ikinci ürün olarak domates, biber ve patlıcan üretimine başlanılacak.

Ayrıca ilk çiçeklerini açan domates fideleri, yakın zamanda meyve vermeye başlayacak.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 14 Mayıs 2024

Rektör Alma'dan Prof. Dr. Mustafa Büyükata'ya Plaket Takdimi
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitemizde düzenlenen “Iğdır Girişimcilik Günleri”nin son gününde öğrencilere "TÜBİTAK 1512 BIGG Projeleri" yazma eğitimi veren Prof. Dr. Mustafa Büyükata'ya plaket takdiminde bulundu.