Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

İngiltere ve Rusya’dan Üniversitemize Akademik Ziyaret

İngiltere ve Rusya’dan Üniversitemize Akademik Ziyaret

İngiltere ve Rusya’da görev yapan akademisyen heyeti, çeşitli iş birlikleri yapmak üzere Üniversitemize ziyaret gerçekleştirdi.

Üniversitemizi ziyaret eden heyette Rusya Bilimler Akademisi Zooloji Enstitüsünden Dr. Sci. Boris A. Korotyaev ve Dr. Sci. Mark G. Volkovitsh (St. Petersburg, Rusya), Komarov Botanik Enstitüsünden Prof. Dr. Vladimir Dorofeev (St. Petersburg, Rusya) ve Natural History Museum (Londra, İngiltere)'den Dr. Chris Lyal ile Atatürk Üniversitesi Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi (ABBM) kurucu Müdürü Prof. Dr. Levent Gültekin yer aldı.

Söz konusu Üniversitemiz Ziraat Fakültesini ziyaret eden heyet, ardından iki günlük arazi ve laboratuvar çalışmaları için bir dizi seminer ve toplantı gerçekleştirdi.

Ortaklaşa yapılacak proje ve çalışmalar için görüşmeler gerçekleştiren ekip saha da topladıkları materyaller aracılığıyla çeşitli incelemeler gerçekleştirdi.

Etkinlikler kapsamında ayrıca gelecekte yapılacak ortak araştırmalara ilişkin görüş alışverişinde de bulunuldu.

Üniversitemizi ziyaret eden akademisyen heyete, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Entomoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Celalettin Gözüaçık, Doç. Dr. Neslihan Gültekin, Doç. Dr. İsmail Alaserhat, Arş. Gör. Dilek Doğan ve Doktorant Murat Güven eşlik etti.

Basın Yayın 12 Temmuz 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
İlimizde "Koruyucu Aile Günü" Etkinlikleri Düzenlendi