İran Tebriz Tıbbi Bilimler Üniversitesi Heyetinden Üniversitemize Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İran Tebriz Tıbbi Bilimler Üniversitesinden gelen heyeti Üniversitemizde misafir etti.

İran Tebriz Tıbbi Bilimler Üniversitesi Heyetinden Üniversitemize Ziyaret

İran Tebriz Tıbbi Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Parviz Shahabi, Doç. Dr. Farid Alaei, Uluslararası Dış İlişkiler Sorumlusu Khodadad Khodadadi ve Doç. Dr. Aziz Eftekhari tarafından Üniversitemize bir ziyaret gerçekleşti.

Heyeti makamında ağırlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, üniversiteler arası iş birliği kapsamında atılacak adımlar üzerine bir süre istişare etti.

Iğdır Üniversitesi olarak İran ve bölge ülkelerdeki Üniversitelerle paydaşlıklar geliştirmeye büyük önem verdiklerini ifade eden Rektör Alma, “Uluslararasılaşma hedefiyle çalışmalarımız aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda sınır komşularımızdaki üniversitelerle paydaşlıklar geliştirmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda İran’da ‘Avrasya Üniversiteler Birliği’ kurulması amacıyla düzenlenen toplantıya katılım sağlamıştık. Burada İran’ın en iyi ikinci Üniversitesi olan Tebriz Tıbbi Bilimler Üniversitesi ile de iş birliği protokolü imzalamıştık. Bugün de İran’daki paydaş üniversitemizden gelen misafirlerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tebriz Tıbbi Bilimler Üniversitesi ile gerçekleştireceğimiz ortak çalışmaların bilim camiasına önemli katkılar sınacağına olan inancımız tam.” dedi.

Tebriz Tıbbi Bilimler Üniversitesi heyeti de misafirperverliği için Rektör Alma’ya teşekkürlerini iletti.

Heyet, ayrıca Üniversitemiz Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) yürütülen çalışmaları da yerinde inceledi.

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet dileklerinin ardından sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 14 Aralık 2023

Üniversitemizde “Kariyer Yolunda Girişimcilik” Konulu Söyleşi Gerçekleşti
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından “Kariyer Yolunda Girişimcilik” konulu söyleşi gerçekleştirildi.