Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’den Rektör Alma’ya Ziyaret

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret etti.

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’den Rektör Alma’ya Ziyaret

“Deprem ile Yaşamak” konulu konferans vermek Moriwaki üzere Üniversitemize gelen Deprem Uzmanı Yoshinori,  program öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye'nin deprem riski ve çalışmalar değerlendirilirken Türkiye-Japonya ilişkileri ve potansiyel iş birlikleri üzerine de istişare edildi.

Ziyaretten ardından bir açıklama yapan Rektör Alma, Moriwaki’yi Üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu anımsatan Rektör Alma, "Maalesef depremler, yaşamımızın bir gerçeği ve bu konuda farkındalık yaratmak, alınması gereken önlemler konusunda bilgi sahibi olmak hayati önem taşımaktadır. Sayın Yoshinori Moriwaki’nin konferansının, Üniversitemiz ve çevre halkı için önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum. Bu tür etkinlikler, depremle yaşama kültürünün gelişmesine ve bilinçlenmemize katkıda bulunacaktır." dedi.

Ziyaret, başarı dilekleri ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 31 Mayıs 2024

Üniversitemiz Akademisyenlerinden Türk Devletleri Teşkilatı Savunma Sanayisine Tercümanlık Desteği
Türk Parlamenterler Asamblesi tarafından organize edilen Milli Savunma Komisyon Başkanları 1.Toplantısı gerçekleştirildi.