Jeoistatistik Dersinin Son Gününde “Uzaysal Değişkenliğin Fraktal Analizi” Anlatıldı

Üniversitemizde yarıyıl tatilinde akademisyenlere yönelik düzenlenen toplam 12 saatlik jeoistatistik dersinin son gününde “Uzaysal Değişkenliğin Fraktal Analizi” anlatıldı.

Son dersin ilk bölümünde doğanın karmaşık yapısını doğru ve daha iyi anlama noktasında fraktal kavramının önemine değinen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sabit Erşahin, fraktal analizlerin pek çok bilim dalının ilgi odağı olduğunu vurgulayarak konuya ilişkin yaklaşık 10 dakikalık bir video izletti.

Dersin devamında fraktal yaklaşımın jeoistatistikte uzaysal değişkenliğin analizinde nasıl kullanılacağı anlatıldı.

Ardından değişkenlere ilişkin veri setlerinin fraktal analizine ilişkin yöntemler ele alındı ve konuya ilişkin elde edilen sonuçların nasıl yorumlanması gerektiği üzerinde duruldu.

Dersin son kısmında ise konu ile ilgili olarak Üniversitemizde yapılabilecek çalışmalar ve potansiyel proje konuları tartışıldı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 14 Şubat 2024

Rektör Alma “ÖSYM Başkanlığı Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı”na Katıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “ÖSYM Başkanlığı Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı”na katıldı.