Maden Tetkik Arama İle Ağrı Dağı Uygulama Ve Araştırma Merkezi Arasındaki İş Birliği Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor

2022’den beri Iğdır, Ağrı Dağı, Tuzluca ve yakın çevresinde önemli araştırmalar yapan Maden Tetkik Arama, bu yıl yeni projelerle ile bölgedeki çalışmalarını büyütüyor.

2022’den beri Iğdır, Ağrı Dağı, Tuzluca ve yakın çevresinde önemli araştırmalar yapan Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü, bu yıl yeni projelerle ile bölgedeki çalışmalarını büyütüyor.

Iğdır Üniversitesi Ağrı Dağı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yakın iş birliği içerisinde bölgedeki faaliyetlerini yürüten MTA’nın bölgedeki çalışmalarında üniversitemizin öğretim üyelerinden Dr. Adem Yulu ve Dr. Mehmet Ali Sevgi de danışman olarak saha çalışmalarında destek veriyor.

Bu yıl içerisinde MTA Genel Müdürlüğü Müze Araştırmaları (Omurgalı Paleontolojisi-Dev Gergedanlar) Projesi kapsamında Iğdır’a gelen Dr. Neşe OYAL ve ekibi Tuzluca’da yaptıkları çalışmada dev gergedan fosil lokalitesinde farklı omurgalı gruplarına ait yeni buluntulara rastladılar.

Türkiye’nin jeolojik miras çalışmaları açısından son derece önemli olan bu buluntular, yakın gelecekte Ağrı Dağı ve yakın çevresinin muhtemel bir jeopark olarak ilan edilmesinin önemli adımlarından biri olarak nitelendiriliyor.

Dev gergedan fosil lokalitesinde farklı omurgalı gruplarına yönelik çalışmalar önümüzdeki aylarda da sürmesi bekleniyor.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 27 Mayıs 2024

Öğrencilerimizin Projesi TÜBİTAK 2209 Kapsamında Kabul Edildi
İngiliz Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencileri Gizem Ustaoğlu, Ayşe Var ve Esma Gülel tarafından hazırlanan "Mitik Hikâyelerin Çağdaş Kadın Romancılar Tarafından Yeniden Yazımı" konulu proje, TÜBİTAK 2209 kapsamında kabul edildi.