Öğr. Gör. Dr. Elçin Telli, Yaounde Üniversitesinde “Seramiğim Afrika’da” İsimli Sergi Açtı

Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Dr. Elçin Telli, Erasmus Personel Hareketliliği programı kapsamında Kamerun’un Yaounde Üniversitesinde “Seramiğim Afrika’da” isimli 3. kişisel seramik sergisini açtı.

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinin kırmızı toprağı ile yapılan seramik formlar ve Ağrı Dağı lav taşı tozu sırlı seramiklerin sergilendiği sergiye, pek çok akademisyen ve öğrencinin yanı sıra Yaounde Üniversitesi adına Profesör G. Deccaux Kapche W. F.   ve Doçent Djangang Njiomou Chantale katılım sağladı.

Düzenlenen sergide Dr. Telli’nin seramik formlarını yaparken etkilendiği Iğdır ili Ağrı Dağı temalı eserleri büyük ilgi gördü.

Serginin ardından düşüncelerini paylaşan Telli, erasmus personel hareketliliği ile Kamerun ülkesinin eğitim sistemini ve kültürünü yerinde inceleyerek akademik ve sanat hayatına büyük katkı sağladığını ifade etti.

Öğretim Görevlisi Dr. Elçin Telli Erasmus Personel Hareketliliği programı kapsamında yerel kil ile seramik yapımı dersini de gerçekleştirdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 11 Aralık 2023

Rektör Alma, “2. Uluslararası Sürdürülebilir Tarım İçin Teknolojik Yenilikler Konferansı”na Katıldı
Cezayir’de “2. Uluslararası Sürdürülebilir Tarım İçin Teknolojik Yenilikler Konferansı” düzenlendi.