Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Öğrenci ve Personellerimize Temel Grafik Tasarım Eğitimi Verildi

Akademisyenlerimizden Öğr. Gör. Ali Parim tarafından öğrenci ve personellerimize yönelik temel grafik tasarım eğitimi verildi.

​Akademisyenlerimizden Öğr. Gör. Ali Parim tarafından öğrenci ve personellerimize yönelik temel grafik tasarım eğitimi verildi.

Mediko-Sosyal Tesisleri 8 Eylül Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen programda Öğr. Gör. Parim, ilk olarak dijitalleşen dünyada etkili grafik ve tasarım hazırlayabilmenin önemine değindi.

Günümüzde iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelerle birlikte herkesin artık birer içerik üreticisi olduğuna dikkat çeken Parim, “Dijital çağda, hedef kitleye hitap ederken sadece söze dayalı anlatı biçimi, tek başına istenilen etkiyi oluşturmuyor. Mesajımızı etkili, yalın ve çarpıcı bir şekilde hazırlayacağımız grafik tasarım ürünleriyle kitlelere ilettiğimizde istenilen sonucu almamız çok daha mümkün. Bu nedenle dijital çağda herkesin en azından temel ölçüde grafik tasarım bilgisine sahip olması gerekiyor.” dedi.

Konuşmasının devamında tasarım yaparken dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Parim, özellikle renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkisine dikkat çekerek renk kombinasyonlarının dengeli ve içerikle uyumlu olması gerektiğinin altını çizdi.

Sektörde en çok tercih edilen profesyonel grafik-tasarım programlarına da değinen Ali Parim, konuşmasının son bölümünde günümüzde giderek yaygınlaşan Canva uygulamasının içeriğini anlattı.

Eğitim, Canva uygulaması üzerinden örnek tasarımlar hazırlanmasıyla son buldu.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 20 Mart 2024
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Iğdır ve Tuzluca Ehlibeyt Derneklerinden Rektör Alma'ya Ziyaret
Iğdır Ehlibeyt Âlimleri Derneği Başkanı Zeki Tümay ve Tuzluca Al-i Aba Ehlibeyt Derneği Başkanı Mir Haşim Erdoğan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya nezaket ziyaretinde bulundu.