Otomotiv Bölümü Öğrencilerimiz İçten Yanmalı Motor Modelleri Üretti!

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programında görevli Öğretim Görevlisi Murat Şimşek ve öğrencileri tarafından Solidworks 3D tasarım programı kullanılarak motor modelleri üretildi.

Otomotiv Bölümü Öğrencilerimiz İçten Yanmalı Motor Modelleri Üretti!

3D yazıcılarla üretilen modeller, mikroişlemci kodlamaları ile elektrik motorlar kullanılarak hareketli hale getirildi.

[object Promise]

Öğr. Gör. Murat Şimşek, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizle işlediğimiz derslerimizde bir bütünlük bulunmaktadır. Bir ders başka bir derse ön hazırlık niteliği taşımaktadır. Bilgisayar destekli tasarım dersinde öğrencilerimize Solidworks 3D tasarım programının kullanımını öğretiyoruz. Bu programda iyi seviyeye gelen öğrenciler kendi tasarımlarını yapabiliyor ve mevcut çizimler üzerinde düzenleme işlemleri yapabiliyorlar. Öğrencilerimiz bu programla Otto motor, V8 motor, Wankel motoru ve yıldız tipi motorların çizimlerinde düzenlemeler yaparak 3D yazıcılarla üretilebilir boyutlarda modellediler. Ayrıca yerli savaş uçağımız KAAN’ın model üretimini de yaptılar. Otomotiv elektroniği derslerimizde öğrettiğimiz mikroişlemci kodlamalarını kullanarak bu motor modellerini hareketli hale getirdiler. Böylece sadece teorik olarak motorların çalışmasını okumak yerine, modellerin üzerinde hareketlerini adım adım izleme imkânı elde ettiler.” ifadelerini kullandı.

Ürünler Rektör Alma’ya Sunuldu

Öğr. Gör. Şimşek ve öğrencileri, Solidworks 3D tasarım programı kullanarak üretilen motor modellerini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya da sundular.

Rektör Alma, öğrencilerin bu başarılı çalışmalarını takdir ederek “Üniversitemizde yapılan bu tür projeler, öğrencilerimizin teknik becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra, yaratıcı ve inovatif düşünme yeteneklerini de artırmaktadır. Bu tür projeleri her zaman desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Öğr. Gör. Murat Şimşek ve öğrencileri bu projedeki emeklerinden dolayı tebrik eden Rektör Alma, öğrencilerle bir süre sohbet ederek projeleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 5 Haziran 2024

Üniversitemizde “Horizon Europe Marie Sklodowska-Curie Actions” Programları Tanıtıldı
Üniversitemiz Proje geliştirme ve koordinasyon Ofisi tarafından “Horizon Europe Marie Sklodowska-Curie Actions” programlarının tanıtıldığı bir söyleşi düzenlendi.