Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Prof. Dr. Halil Rıdvan Öz TÜBİTAK Yetkinlik Analizleri Hakkında Bir Seminer Verdi

Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Halil Rıdvan Öz, TÜBİTAK yetkinlik analizleri hakkında bir seminer verdi.

Prof. Dr. Halil Rıdvan Öz TÜBİTAK Yetkinlik Analizleri Hakkında Bir Seminer Verdi

Seminerde TÜBİTAK alan bazında yetkinlik analizi sonuçlarına göre Ziraat Fakültesinin bölüm özelinde “Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri,  Hayvan Besleme” bölümlerinin Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmalara lokomotif görevi üstlendiği bildirildi.

Yapılan çalışmaların hacim ve kalite yönünden Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Öz, bu anlamda Ziraat Fakültesinin bilimsel araştırma projeleri bütçeleri yönünden ve akademik kadrolarda öncelik konularında desteklenmesi halinde hacim ve kalite puanlarını daha da yükseğe çıkartıp alanında öncü üniversiteler ile rekabete girilebileceğini belirtti.

Seminer sonunda söz alan dekanımız Prof. Dr. Sefa Altıkat ise Prof. Dr. Rıdvan Halil Öz'e seminer için özellikle çok teşekkür ettiğini ve fakültemizin yürüttüğü çalışmaların TÜBİTAK analizlerinde de görünürlüğünün olmasının memnuiyet verici olduğunu belirtti.

Seminer soru cevap bölümüyle sona erdi.

Seminerler Mühendislik Fakültesi İle Devam Etti

Prof. Dr. Halil Rıdvan Öz'ün düzenlediği seminerler, Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenen "TÜBİTAK Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi 2021-2023, Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Araştırma Alanları" isimli program ile devam etti.

Burada yapılan programda bilgi veren Öz,  Mühendislik Fakültesi'nin 2021 yılında 21 olan alt araştırma alanı sayısı 2023'te 51’e yükseldiğini ve Mühendislik Fakültesi’ndeki araştırmacıların katkı yaptığı alt araştırma alanı sayısı 8'den 28'e çıktığını ifade etti.

Öz ayrıca “Bu katkının daha da artması için akademisyen sayısının iyileştirilmesi ve laboratuvar cihazlarının kullanımının düzenlenmesi yerinde olacaktır.” ifadelerini kullandı.


Basın Yayın 28 Temmuz 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemiz Çiftçi Eğitim Merkezi Eğitimlerine Devam Ediyor
Üniversitemiz bünyesinde geleneksel olarak çiftçilerle gerçekleştirilen bilgi alışverişi toplantıları devam ediyor.