Rektör Alma, “2023 Yılı TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı”na Katıldı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (GEBİP) Yıllık Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

Rektör Alma, “2023 Yılı TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı”na Katıldı

Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker yaptı.

Akademik hayatın, bilim insanı olma tercihinin çok kıymetli olduğunu bu tercihin zorlukları, başarıları ve sevinçleri de kapsadığını ifade eden Başkan Şeker, “Akademik kariyer tercihimiz; emek verdiğimiz, bizden sonra gelecek olan kuşakların da yetişmesi için üzerine titrediğimiz geniş bir zaman dilimi. ‘Uzun ince bir yoldayım gidiyorum gündüz gece’ misali emek veriyoruz. Değerlendirme toplantıları benim için ayrıca önem arz ediyor. Ülkemizin geleceği, bağımsızlığı, dünyayla rekabeti ve geleceğinin teminatı için, 100. yılını kutladığımız cumhuriyetimizin ilelebet payidar olması için bu emeğe, bu çalışmalara, bu gençlere ihtiyacımız var.” dedi.

Konuşmasının devamında Filistin’de yaşanan olaylara vurgu yapan Şeker, “Bu ateş çemberinin insanlık adına utanç veren bir soykırıma dönüşmesinin verdiği üzüntüyle sesleniyorum. Emperyalistlerin iş birliği içinde ortaya koyduğu menfaat sitratejilerinin sonucunda çoluk çocuk demeden katliama dönüşen bu sürecin bir an önce son bulması için elimizden gelen her türlü tepki ve desteği vermeye gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Şeker genç bilim insanlarına her bir bilim alanında üretmiş ve yürütmüş oldukları projeler için  başarılar dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 21 Kasım 2023

​Üniversitemiz TUAM Seralarında Kışlık Sebze Üretimi Devam Ediyor
“Katma değeri Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, bölgenin tarımsal kalkınmasına öncülük etmeye devam ediyor.